Intro bg 4

Onderhoudstechnieker Zwembaden (België)

Als technieker werk je dagelijks aan de meest moderne zwembadinstallaties en zorg je voor een veilige, comfortabele sport- en recreatieomgeving waarbij het in optimale conditie houden van installaties, water- en luchtkwaliteit centraal staat.Wat ga jij doen? Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud van drie grote nieuwe publieke zwembaden in de omgeving van Gent. Alle baden zijn binnen een half uur/uur te bereiken vanuit Gent. Bij voorkeur ben je ook woonachtig in die omgeving. Middelkerke (nog in aanbouw) is het bad wat het verst weg ligt, bijna een uur reizen, maar dan zit je wel lekker aan de kust. De contracten die wij als Hellebrekers hebben met deze zwembaden zijn allen prestatiecontracten en hebben een looptijd tot wel 30 jaar! Als jij baanzekerheid belangrijk vindt dan ben je bij ons aan het goede adres. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en je collega’s op de werkvloer. Daarnaast heb je veel contact met andere collega’s uit je team, zoals de werkvoorbereider, projectcoördinator en onderhouds- en servicetechniekers in Nederland.
 • Gent, België
Sanne dijkstra

Questions about applying?

Sanne Dijkstra

Corporate Recruiter

T. +31 6 13 88 59 27

Als technieker werk je dagelijks aan de meest moderne zwembadinstallaties en zorg je voor een veilige, comfortabele sport- en recreatieomgeving waarbij het in optimale conditie houden van installaties, water- en luchtkwaliteit centraal staat.

Wat ga jij doen?
Je bent verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud van drie grote nieuwe publieke zwembaden in de omgeving van Gent. Alle baden zijn binnen een half uur/uur te bereiken vanuit Gent. Bij voorkeur ben je ook woonachtig in die omgeving. Middelkerke (nog in aanbouw) is het bad wat het verst weg ligt, bijna een uur reizen, maar dan zit je wel lekker aan de kust. De contracten die wij als Hellebrekers hebben met deze zwembaden zijn allen prestatiecontracten en hebben een looptijd tot wel 30 jaar! Als jij baanzekerheid belangrijk vindt dan ben je bij ons aan het goede adres. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en je collega’s op de werkvloer. Daarnaast heb je veel contact met andere collega’s uit je team, zoals de werkvoorbereider, projectcoördinator en onderhouds- en servicetechniekers in Nederland.

Je verantwoordelijkheden bestaan verder uit:

 • Het werken aan klimaat-, sanitaire-, elektrische- en waterbehandelingsinstallaties;
 • Het uitvoeren van bewakingsrondes: temperaturen, lucht- en waterkwaliteit, legionella preventie, chemicaliën voorraden en dosering, energie- en waterverbruik, werking van het installatiepark;
 • Het plannen van werkzaamheden samen met jouw klanten en collega’s;
 • Het uitvoeren van standaard vervangingen;
 • Het registreren en verwerken van de uitgevoerde werkzaamheden;
 • Rapporteren over planning en voortgang;
 • Het onderhouden van de contacten met onderaannemers op de beheerlocatie.


Waar ga jij werken?
Als Onderhoudstechnieker werk je voor onze afdeling Service & Technisch Beheer. Samen met jouw collega’s ben jij verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud aan technische installaties van publieke zwembaden.

We werken momenteel nog vanuit Nederland met Nederlandse medewerkers. Jij wordt onze eerste Belgische collega die in België aan de slag gaat. In de komende jaren zal in jouw regio een Belgisch technisch beheerteam worden opgezet, waarin je een belangrijke pioniersfunctie zal hebben.
Je besteedt ongeveer een halve dag per locatie en bezoekt dus twee locaties per dag, maar je kan verschillende dagdelen per week op dezelfde locatie aanwezig zijn. Je hebt in eerste instantie drie vaste beheerlocaties in omgeving Gent.

Wie ben jij?
Je werkt nu als onderhouds- of servicetechnieker en bent op zoek naar meer en/of een nieuwe uitdaging in je werk. Deze uitdaging vind jij in het werken aan de nieuwste high tec installaties in onze nieuwbouw baden, in het minimaliseren van het aantal storingen, het voldoen aan de afgesproken comfortwaardes in en rond het bad, het optimaliseren van de levensduur van installaties en in het zo duurzaam mogelijk omgaan met energie. Alles om te voldoen aan de prestatiecontracten die wij zijn aangegaan met de klant. We verwachten dat je:

 • Kennis van en ervaring met het beheren van alle voorkomende gebouwinstallaties en waterbehandeling hebt;
 • Minimaal 2 jaar ervaring hebt in een vergelijkbare functie in de zwembadbranche;
 • Een flexibele en klantgerichte houding hebt;
 • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en in beperkte mate van het Frans hebt;
 • Een nauwkeurige en accurate werkhouding hebt;
 • Woonachtig bent in de omgeving van Gent;
 • Een geldig rijbewijs B hebt.
 • Een contract voor bepaalde tijd dat wordt omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren
 • Verloning volgens het paritair comité 149.01 (met o.a. eindejaarspremie, aanvullende pensioensverzekering) en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 13 ADV-dagen, een auto, laptop en telefoon van de zaak
 • Een uitgebreide inwerkperiode door één van je Nederlandse collega’s Je rijdt direct vanuit huis naar jouw klanten met jouw auto van de zaak
 • Unieke en uitdagende technische opdrachten


Wat biedt Hellebrekers als werkgever?
Een fijne werkomgeving met leuke collega’s en een goede sfeer, de ruimte voor ondernemerschap en de mogelijkheden om je te ontwikkelen, opleidingen te volgen en je te specialiseren. Verder bieden wij:


Hellebrekers, jouw tweede thuis?
Wil je meer weten over de vacature of direct solliciteren? Neem contact op met, Sanne Dijkstra, via 06 – 13 88 59 27.

Nadat wij jouw sollicitatie hebben ontvangen:

 • Ontvang je binnen 2 dagen een reactie;
 • Wordt in maximaal 2 (online) gesprekken duidelijk of jij onze nieuwe collega wordt.

Graag werven en selecteren we onze nieuwe collega zelf, daarom reageren we niet op aanbiedingen van intermediairs.


Apply for this position