Gebouwgebonden Installaties en Beheersystemen

Ook de automatisering van gebouwgebonden processen heeft een vlucht genomen; gebouwen zonder een beheersysteem bestaan bijna niet meer. Een gebouwbeheersysteem (GBS) is een systeem waarmee verschillende installaties in een gebouw – zoals werktuigkundige en elektrische installaties –worden aangestuurd en op elkaar worden afgestemd. Zo kan het tegelijkertijd de warmte, ventilatie en koeling van lucht regelen.

Een GBS biedt een installatietechnisch totaaloverzicht waarin per ruimte parameters kunnen worden ingevoerd. Dit totaaloverzicht is wat de gebruiker visueel gepresenteerd krijgt; de onderliggende meet- en regeltechnische processen worden door het GBS georganiseerd en bewaakt.

Met het GBS wordt het voor de gebruiker eenvoudig om informatie over de gebouwinstallaties te interpreteren en om eventueel beleidsmatige acties ten aanzien van bijvoorbeeld energieverbruik te nemen. Behalve een verlaging van energieverbruikskosten levert een GBS ook vele andere voordelen op, zoals een verbeterd binnenklimaat en continuering van de gebouwgebonden processen door minder storingen.

In de afgelopen decennia heeft Hellebrekers zich bewezen als een uiterst betrouwbare en vakkundige partner bij het inrichten van de hardware en software van gebouwgebonden installaties en GBS’s. Van industriële hallen tot zwembaden en van kantoorpanden tot gemeentehuizen - onze automatiseringstechniek is inmiddels een onmisbaar onderdeel van uiteenlopende typen gebouwen.