Intro bg 2

Kwaliteitscontrole door middel van robotica

De combinatie van een robot- of cobot, een geavanceerde visuele precisiecamera en de juiste software maakt het mogelijk om bovenmenselijk te presteren als het gaat om (kwaliteits)controle. Het detecteren van afwijkingen gebeurt op micro-niveau en met een snelheid die een menselijk oog niet kan volgen. Het is tegenwoordig zelfs niet meer nodig om de robotarm vooraf alle mogelijke afwijkingen te leren. Door Automated Optical Inspection-technology worden alle afwijkingen vanzelf geïndentificeerd.

Fotos robotica Controleren

Inzetmogelijkheden

Een kwaliteitsinspectierobot is handzaam en kan snel en eenvoudig 24/7 ingezet worden op diverse plaatsen in het proces. Naast zijn controlerende functie kan de robotarm ook ingezet worden voor andere snelle en nauwkeurige handelingen.

De extreme nauwkeurigheid maakt het mogelijk de robotarm ook voor werkzaamheden te gebruiken waar een hoge mate van concentratie vereist is. Denk aan het controleren van medisch apparatuur of veiligheidsonderdelen.

Terugverdienperiode

Er zijn robotarmen die zichzelf binnen een jaar weer terugverdienen, maar de werkelijke terugverdienperiode is uiteraard per investering verschillend. Hellebrekers rekent u graag voor welke investering voor u zinvol is en vanaf wanneer de robot geld voor u gaat verdienen.