Intro bg 4

Besturingskasten & bekabeling

Industriële automatiseringsoplossingen komen pas tot leven met behulp van gedegen elektrotechnische engineering. Zonder accurate bekabeling en besturingskasten, bijvoorbeeld, werkt de automatiseringssoftware en dus de aansturing van de machines en de productielijnen niet. Zowel hard- als software is nodig om binnen de industrie processen aan te sturen. Haar jarenlange ervaring heeft Hellebrekers tot een absolute expert gemaakt in hard- en software engineering.

Op het gebied van procesautomatisering denkt Hellebrekers graag met haar klanten mee. We hebben een hecht team van kundige hard- en software engineers die nauw samenwerken bij het installatie- of systeemtechnisch oplossen van besturingsvraagstukken in de proces- en maakindustrieën. Daarbij houden we rekening met de technische eisen van het productieproces, en kijken we zorgvuldig naar de organisatorische behoefte van de klant. Uiteraard worden alle installaties ontworpen volgens de geldende normen en richtlijnen.

Bekabeling 1

Projectengineering op het gebied van procesbesturingen voert Hellebrekers uit voor zowel nieuwe productie- en machinelijnen als voor renovatie- en moderniseringsprojecten. Is er sprake van renovatie of modernisering, dan beginnen we met een grondige analyse van de huidige productiesystemen. Vervolgens ontwerpen wij een technisch functioneel ontwerp op basis van de PID (Project Initiation Document) van de klant. Na akkoord wordt er gestart met het hard- en software ontwerp waarbij onder andere gebruik wordt gemaakt van het tekenpakket Eplan. We leggen uit welke hardware nodig is voor de besturingskasten, en adviseren welke passende software programmatuur zorgt voor een optimaal verloop van de productieprocessen.

Hellebrekers ontwerpt en assembleert schakelpanelen in eigen beheer. Onze technici in de panelenbouw staan continu in contact met de projectengineers. Deze engineers beschikken over het geavanceerde Eplan pakket voor de engineering en het tekenen van de schakelpanelen. Of het nu gaat om een kleine schakelkast of een complex besturingssysteem, ieder paneel wordt nauwkeurig afgestemd op de kenmerken van de klant.

Bekabeling 2

Het ISO 9001:2015 certificaat dat Hellebrekers heeft en de CE-test resulteren voor iedere klant in een betrouwbaar schakelpaneel dat voldoet aan de gestelde elektrotechnische eisen. Bovendien zijn wij in het bezit van de UL Certification for North America, specifiek de UL-508A en UL-698A. Met dit keurmerk zijn wij in de unieke positie om schakelkasten – en in het bijzonder schakelkasten die brand- en explosieveilig zijn – te exporteren naar veeleisende omgevingen (zgn. Hazardous Locations) in de Verenigde Staten van Amerika. Dit maakt ons voor internationale machinebouwbedrijven een zeer interessante partner.

Voor de besturingssystemen en schakelpanelen voert Hellebrekers ook de bekabelingswerkzaamheden uit. We ontwerpen het kabeltracé en plaatsen de bekabeling; daarbij houden we steeds oog voor een duurzame werking van de installatie. Bij de bekabeling zetten we onze gedegen kennis in van het brede aanbod van de verschillende soorten bekabeling en de corresponderende regelgeving. Omdat de besturingskasten geheel in-house worden ingericht, sluiten alle onderdelen tot en met de bekabeling naadloos op elkaar aan. Besturingskasten die we in eigen beheer hebben ontworpen en gebouwd, kunnen we vervolgens op locatie plaatsen, aansluiten en in bedrijf stellen.