Intro bg 5

SCADA Procesvisualisatie

Binnen de productieautomatisering is procesvisualisatie van groot belang. Het adequaat visualiseren en dus inzichtelijk maken van de processen staat maakbedrijven toe om de efficiëntie van de productie te optimaliseren. De actuele status van het productieproces wordt direct duidelijk met een SCADA systeem. Met SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) worden meet- en regeldata uit het productieproces verzameld, verwerkt, gevisualiseerd en uitgewisseld tussen verschillende machines in het industriële netwerk. Het SCADA-systeem wordt in veel fabrieken toegepast voor de complete besturing van productieprocessen. De data die de software leest, kan worden gecommuniceerd naar een PLC .

De overzichtelijke weergave van procesdata met SCADA maakt het voor operators eenvoudig om machines te bedienen. De data worden verwerkt in grafische rapportages waarmee behaalde resultaten kunnen worden herleid. Zo kan de oorzaak van storingen of ingestelde grensoverschrijding van machines snel worden gevonden. Daarnaast kunnen operators snelheden, capaciteiten en hoeveelheden van verwerkte materialen monitoren. SCADA biedt dus veel informatie over het productieproces en de machineproductiviteit, op basis waarvan operators eventueel de productie real-time kunnen bijsturen. Dankzij de remote toegang van SCADA, is bediening van het productieproces op afstand mogelijk.

Hellebrekers is expert in het ontwikkelen en implementeren van oplossingen op het gebied van procesvisualisatie. Naast advisering over procesvisualisatie verlenen wij diensten op het gebied van HMI’s, SCADA-systemen, koppelingen naar MES- en ERP-systemen, projectmanagement en kwaliteitsmanagement.

Onze kundige en ervaren software engineers zijn volledig thuis in de volgende SCADA-systemen:

Vispro1

ViSpro

Bij de ontwikkeling van een procesvisualisatie kiest Hellebrekers in veel gevallen voor het gebruiksvriendelijke ViSpro SCADA softwarepakket. Het pakket is speciaal ontworpen voor de visualisering, archivering en analyse van industriële procesdata. ViSpro kan elke waarde van de data, zowel analoog als digitaal, met elkaar vergelijken en in trendweergave visualiseren.

Lees meer
Win CC engineering screen

SIMATIC WinCC

Een bewezen SCADA software systeem dat Hellebrekers inzet voor procesmonitoring en -visualisatie is SIMATIC WinCC. Deze software van Siemens is geschikt voor toepassing in diverse industrieën; WinCC kan eenvoudig worden aangepast om te voldoen aan specifieke technologische of industriële eisen.

Lees meer
T Click mixer

tClick Vision

tClick Vision is een besturingspakket dat speciaal is ontworpen voor de aansturing van processen in de betonindustrie. Met tClick Vision draagt Hellebrekers bij aan de verdere optimalisering van de aansturing en bewaking van het productieproces in betoncentrales, van menger tot en met de distributie door truckmixers.

Lees meer