Intro bg 5

Klimaatspecialismen

Hellebrekers heeft sinds haar ontstaan een buitengewone expertise opgebouwd in de verschillende deelgebieden van klimaatbeheersing. Per deelgebied ontzorgen we klanten op alle fronten. We ontwerpen het benodigde klimaatbeheersingssysteem per deelgebied, daarbij rekening houdend met het doel en de duurzaamheid van het gebouw. Vervolgens realiseren en installeren we het systeem, inclusief de luchtbehandelingskasten en bijpassende meet- en regeltechniek.

Henri valk

Wat kan Hellebrekers betekenen voor uw organisatie?

Henri Valk

Coördinator / Projectleider Werktuigkunde

T. 06 13 73 95 17

Neem contact op

Ventilatie

Ventilatie zorgt voor luchtverversing. Behalve de toevoer en afvoer van frisse lucht betreft ventilatie ook de circulatie van lucht binnen een gebouw. Met het ventileren van een gebouw kan invloed worden uitgeoefend op de indoor temperatuur en op de aanvulling van zuurstof. Tegelijkertijd resulteert ventilatie in het verwijderen van vocht, onaangename geuren en gassen die ontstaan bij een zware belasting van de lucht. De ventilatietechniek die Hellebrekers toepast, zorgt voor maximaal comfort tegen minimale energiekosten. Dit komt onder meer doordat we luchtsnelheden toepassen waarmee we luchtspouwen creëren op plekken waar anders kou de ruimte in zou trekken. Ventilatie gaat bij ons dus gepaard met isolatie.

Verwarming

Verwarmingsinstallaties moeten zowel de toevoer van warmte regelen als een bepaalde indoor temperatuur handhaven. Door het verwarmen van een gebouw ontstaat droge lucht die bijvoorbeeld in sportaccommodaties helpt bij het vermijden van condensatie. Op haar markten is Hellebrekers toonaangevend in het ontwikkelen en toepassen van energiezuinige en milieuvriendelijke verwarmingstechnieken. Meer informatie hierover staat op deze website onder het specialisme ‘Duurzame Warmte.’

Klimaatbeheersing 1
Koeling

Met koeling wordt voorkomen dat de temperatuur in een gebouw te hoog oploopt. De installatie zorgt voor het verkoelen van de lucht in het gebouw wanneer dat nodig is. Zo ondersteunt deze installatie de beheersing van het luchtvochtigheidsgehalte, het ‘ontvochtigen’ van de ruimte. Koeling wordt daarnaast gebruikt voor zogenaamde ‘comfort cooling’ ofwel het realiseren van een behaaglijk binnenklimaat. Ook wordt koeling ingezet voor koelruimtes of industriële processen.

Sanitair & water

Sanitair en water zijn minder vanzelfsprekend onderdeel van klimaatbeheersing. Toch zijn veel van de luchtbehandelingstechnieken afhankelijk van de werking van de sanitair-, hemelwater- en afvoerwaterinstallaties in een gebouw. Daarom ziet Hellebrekers ook sanitair- en watertechnieken als een belangrijk onderdeel van haar dienstverlening op het gebied van klimaat. Deze technieken moeten op zorgvuldige en gedegen wijze worden geïmplementeerd. Zo installeren we onder meer water- en afvoerleidingen voor douches en toiletten en realiseren we hemelwaterinstallaties voor het opvangen of afvoeren van regenwater. Bij deze werkzaamheden is de beheersing van legionella uiteraard een topprioriteit.