Intro bg 3

Custom-made technologie jachten

Beweegbare bodem

Een zwembad kan voor verschillende activiteiten geschikt worden gemaakt met behulp van een beweegbare bodem. De beweegbare bodem maakt het mogelijk om op het juiste moment de juiste waterdiepte te hanteren. Binnen de Nederlandse jachtbouw is Hellebrekers bekend om de sublieme wijze waarop we de techniek voor de beweegbare bodems beheersen en realiseren. Zelfs in zwembaden met een glazen vloer of glazen wanden kunnen we de beweegbare bodem subtiel integreren. We creëren prachtige multifunctionele bodems: afhankelijk van de diepte van het water kan de bodem functioneren als (1) bodem van een sportbad, (2) zitting van een Jacuzzi en (3) dansvloer die wordt geïntegreerd met het houten dek.

Plug & Play zwembad

Normaliter worden zwembaden op jachten voorzien van een ondersteuningsconstructie die in het ruim wordt geplaatst. Dat betekent dat de baden – met soms ingewikkelde vormen – moeten worden meegenomen in het casco van het jacht. Om de plaatsing van zwembaden aan boord efficiënter te laten verlopen, ontwierp en realiseerde Hellebrekers het revolutionaire Plug & Play zwembad. Het Plug & Play bad is een composiet zwembad dat wordt geprefabriceerd met alle features erin, zelfs de beweegbare bodem wordt vooraf gemonteerd. Dankzij de 3Dmodellen van het casco en onze innovatieve techniek past het zwembad inclusief alle features exact op de positie die is gespaard in het casco en kan het bad eenvoudig aangesloten worden op de besturing van het jacht. De ruimte die beschikbaar is voor het zwembad blijft open, het bad wordt als laatste in het dek geïnstalleerd. Dit heeft tot gevolg dat gedurende de bouw van het jacht de ruimtes benedendeks toegankelijk blijven voor grotere componenten zoals luchtbehandelingskasten, motoren, aandrijfsystemen etc. Andere bouwpartners op de werf kunnen hun werkzaamheden daardoor constant en goed uitvoeren.

Jachten 1
Speciale water features

Om de functionaliteit en het plezier van de zwembaden op jachten nog verder te vergroten, ontwerpt en realiseert Hellebrekers verschillende speciale water features. Zo leveren we onder andere contraflow installaties, fonteinen of watervallen en infinity pools.

W l jachten 1

Contraflow installaties: de contraflow installatie maakt zwemmen in een relatief klein bad mogelijk. De installatie produceert een constante stroming waar tegenin gezwommen kan worden. Anders dan bij de traditionele tegenstroomunits is deze gebaseerd op turbine technologie. Hierdoor ontstaat een meer natuurlijke stroming in plaats van een waterstraal. Hellebrekers heeft de contraflow installatie onder meer geïntegreerd in het Plug & Play zwembad.

Fonteinen en watervallen: een fontein of waterval in het zwembad vormt een exclusieve en stijlvolle eyecatcher maar is tegelijkertijd kalmerend en sfeervol door het geruis van water. Water uit het zwembad komt via het circulatiesysteem van de filterinstallatie weer via de fontein of de waterval in het zwembad terecht. Hellebrekers heeft op luxe jachten onder meer watervallen geïnstalleerd die van een hoger gelegen dek naar beneden vallen, soms tot achter de bar in de beach club benedendeks.

Jachten 1

Infinity pools: infinity pools gaan op in hun omgeving. Zwemmers krijgen het idee dat ze eindeloos tot de horizon door kunnen zwemmen. Vooral op vaartuigen op open water komen infinity pools uitstekend tot hun recht. Het effect van oneindige vrijheid wordt bereikt door middel van een overloopzwembad, waarbij het water tot de randsteen loopt en vervolgens wordt opgevangen in een afvoergoot. Op verschillende internationale jachten genieten eigenaren inmiddels van een custom-made inifinity pool van Hellebrekers.

Pool control app

Alle zwembadvoorzieningen aan boord van luxe jachten hebben elk hun eigen bedieningssysteem. Maar nu is het ook mogelijk de bediening van alle voorzieningen uit te voeren via één pool control app. Hellebrekers heeft de software voor deze geavanceerde en gebruiksvriendelijke app ontwikkeld. Met de hightech app kunnen vanaf een tablet of smartphone de baden aan boord worden opgestart en de instellingen ervan worden gewijzigd. Zo kan via de app de watertemperatuur worden ingesteld, de verlichting worden aangepast of de contraflow en pompen worden bediend.