Intro bg 5

Stroomoplossingen

Elektrotechniek zit verweven in gebouwen, in alledaagse activiteiten zoals computergebruik, liftgebruik of beveiliging. Ze wordt daarom vaak als een vanzelfsprekendheid gezien. Toch speelt elektrotechniek een cruciale rol in het creëren van een veilige, comfortabele en werkbare omgeving. Hellebrekers ontwerpt, realiseert en onderhoudt een breed scala aan elektrotechnische installaties in sportcomplexen, wellness accommodaties, bedrijfspanden en industriële hallen.

Geert frans welmers

Wat kan Hellebrekers betekenen voor uw organisatie?

Geert-Frans Welmers

Manager Elektrotechniek / Tendermanager

T. 06 51 56 32 86

Neem contact op

Verlichting

Verlichting is niet alleen belangrijk voor zichtbaarheid maar ook voor de beleving van de ruimte. Door het toepassen van energiezuinige LED-verlichting zijn klanten van Hellebrekers naast lichtopbrengst ook verzekerd van een lagere energierekening. Door de toepassing van LED-verlichting kan op eenvoudige wijze middels Rood-Groen-Blauw-Wit (RGBW) verlichting elke beleving gecreëerd worden die de gebruiker wenst.

Aarding & bliksem

Om veiligheid te waarborgen moeten gevaren buiten de deur worden gehouden. Een belangrijk element is de bliksemafleiding. Deze voorkomt dat de sterke stroom die bij een blikseminslag vrijkomt zich een weg zoekt waarbij zoveel energie wordt afgegeven dat brand of andere schade ontstaat. Naast bliksembeveiliging is een deugdelijke veiligheidsaarding essentieel. De veiligheidsaarding bestaat uit een goed geleidende elektrische verbinding tussen aanraakbare metalen delen die bij een defect onder spanning komen te staan, en de aarde. Bij een isolatiedefect zal hierdoor een stroom door deze aardverbinding gaan lopen, en dat voorkomt dat de stroom via het lichaam van de gebruiker naar de aarde gaat vloeien.

Stroom 4
Inbraakinstallaties

Onbevoegden moet het onmogelijk worden gemaakt om een gebouw illegaal binnen te gaan. Een inbraakinstallatie met een toegangscontrole systeem geeft bijvoorbeeld een alarm af wanneer onbevoegden toch weten binnen te komen. Hierdoor kan snel en adequaat actie worden ondernomen. Eventueel kan de aanwezige camerabewaking (CCTV) aan het systeem worden gekoppeld worden voor beeldmateriaal. Ook kan met behulp van een toegangscontrole systeem iedere bezoeker toegelaten worden in de ruimten waarvoor de bezoeker is geautoriseerd.

Domotica

Domotica verbindt en stuurt de elektronica aan in en om een gebouw; domotica zorgt voor de automatisering van gebouwgebonden processen. Met sensoren, software en hardware wordt het mogelijk gemaakt om elektronische toepassingen in (de omgeving van) het gebouw flexibel en op afstand te gebruiken of te besturen. In het gebouw kunnen met domotica bijvoorbeeld de functies verwarmen, ventileren en verlichten worden bestuurd. Zo kan het aantal in omloop zijnde bedieningstoestellen worden beperkt. Domotica omvat de mogelijkheden van industriële automatisering toegepast op een gebouw.

Zonnepanelen

Een zonnepaneel of fotovoltaïsch paneel (PV-paneel) is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Door het toepassen van PV-panelen kan er lokaal voorzien worden in de energievraag. In de huidige energietransitie is de vraag naar duurzame oplossingen en energiebesparingen hoog.