Intro bg 2

Zwemwaterdesinfectie

Met desinfectie worden algen, bacteriën en ziekteverwekkende micro-organismen in het water gedood. Het zwemwater komt er bovendien helder en schoon uit te zien. Hellebrekers biedt haar klanten drie typen zwemwaterdesinfectie.

Niek vd schootbrugge

Wat kan Hellebrekers betekenen voor uw accommodatie?

Niek van de Schootbrugge

Manager Waterbehandeling

T. 06 10 41 13 80

Neem contact op

Chemische desinfectie

Bij chemische desinfectie wordt gebruik gemaakt van chloor. Chlorering kan op verschillende manieren plaatsvinden, bijvoorbeeld door middel van een doseerpomp die chloor aan het zwembadwater toevoegt of door middel van chloortabletten voor kleinere zwembaden. Hellebrekers is BRL-gecertificeerd, wat betekent dat wij erkend en dus betrouwbaar dienstverlener zijn voor tankinstallaties met chemische stoffen.

Zoutelektrolyse

Een populaire desinfectiemethode die leidt tot minder chloor in het zwemwater is zoutelektrolyse. In een vat wordt een zoutoplossing met behulp van membraantechnologie gescheiden in natrium en chloride. Chloride wordt vervolgens als desinfectiemiddel in het zwemwater gepompt. Hoewel bij zoutelektrolyse nog steeds gebruik wordt gemaakt van chloor, zijn chloortransport en -opslag niet meer nodig omdat het chloor op basis van behoefte ter plekke wordt geproduceerd.

UV-C technologie

Desinfectie door middel van UV-C licht wordt vaak ingezet in combinatie met filters en chloordesinfectie. De straling uit het UV-C licht neutraliseert bacteriën, virussen en andere micro-organismen en voorkomt de vermenigvuldiging ervan. UV-C technologie kan behalve micro-organismen ook de concentratie gebonden chloor in een zwembad verkleinen.