Intro bg 5

Pool analyzer

Handmatige controles van zwembadwater kosten veel tijd en geven kans op meetfouten; de resultaten ervan blijven subjectief. Om kosten te besparen en constant betrouwbare metingen mogelijk te maken, heeft Hellebrekers de Pool Analyzer ontwikkeld. Deze unieke zwemwatermonitor stelt zwembaden vrij van de dagelijkse handmatige metingen van zwembadwater. De Pool Analyzer van Hellebrekers omvat een volledig geautomatiseerd meetsysteem dat onderdeel is van de waterbehandelingsinstallatie.

Niek vd schootbrugge

Wat kan Hellebrekers betekenen voor uw accommodatie?

Niek van de Schootbrugge

Manager Waterbehandeling

T. 06 10 41 13 80

Neem contact op

Volgens de huidige regelgeving moet zwembadwater minimaal twee keer per dag worden gecontroleerd. Met de Hellebrekers Pool Analyzer kan zwemwater continu worden gemonitord. De Pool Analyzer meet het vrij chloor en het totaalchloor op basis van metingen volgens de nauwkeurige DPD-methode. Het analyseren van de pH-waarde van het zwemwater wordt geautomatiseerd uitgevoerd middels een pH-sensor.

De speciale rapportage tools van de Hellebrekers Pool Analyzer bieden exploitanten meer zekerheid op het gebied van hygiëne en zekerheid:

  • Bij afwijkingen in de meetwaarden uit de controles vindt directe alarmering plaats via het gebouwbeheersysteem en/of smartphone. Zo zijn betrokkenen meteen geïnformeerd en kan snel actie worden ondernomen voordat bezoekers iets merken;
  • De meetwaarden uit de controles worden geregistreerd in een digitaal logboek dat als Excel-bestand voortdurend kan worden gedownload. Dit stelt exploitanten in staat om trendanalyses uit te voeren die helpen bij het optimaliseren van de waterkwaliteit.

Na de installatie van de Pool Analyzer zorgt Hellebrekers voor het contact met de toezichthoudende instanties en voor de goedkeuring van het systeem.