Werkenbij Hellebrekers Roy

Roy is sinds 2017 monteur Waterbehandeling. Van grote nieuwbouwprojecten tot renovatiewerkzaamheden aan bestaande zwembadinstallaties. Maar wat houdt zijn functie eigenlijk in en hoe is hij in de watertechniek terecht gekomen, dat alles lees je in dit verhaal van Roy.

“Bij nieuw te bouwen zwembaden, bouwen wij als het ware de machinekamer van het zwembad. Hellebrekers realiseert zwembaden van formaat. Meestal gaat het dan om publieke zwembaden of zwembaden in hotels of wellness resorts. Naast nieuwbouw doen we ook renovatiewerkzaamheden aan bestaande zwembaden bijvoorbeeld het vervangen van pompen of het plaatsen van extra installaties. Daar blijft het niet bij want we komen ook in fabrieken voor waterzuiveringsinstallaties. Dat we op veel verschillende plekken komen is een ding dat zeker is.

En die afwisseling vind ik ook leuk aan mijn baan. De ene keer ben je 6 maanden bezig met een project om in een lege ruimte een hele zwembadinstallatie te realiseren. De volgende keer zit je op kortere klussen waarbij je in een bepaald tijdsbestek onderhouds- of renovatiewerkzaamheden doet. Daar komt vaak ook wat tijdsdruk bij kijken en het vereist ook eigen inzicht in hoe je de werkzaamheden het beste uitvoert. En hier komt een stuk kennis bij kijken.”

“Ik heb een sportopleiding gedaan, maar met twee rechterhanden en veel interesse kun je het vak ook leren.”

Dat je met twee rechterhanden een passie voor techniek het vak kunt leren, daar is Roy een mooi voorbeeld van. “Ik heb totaal geen vooropleiding in de techniek en kwam terecht in de horeca als banqueting medewerker. Ik hielp steeds vaker de technische dienst en kwam erachter hoe leuk dat was. Dat was voor mij het omslagpunt. Ik heb een sportopleiding gedaan, maar met twee rechterhanden en veel interesse kun je het vak ook leren. Vervolgens ben ik mij gaan oriënteren en kwam ik deze functie binnen Hellebrekers tegen. Van tevoren was ik wel bevooroordeeld over de ‘bouw’, maar de realiteit is totaal anders. Hellebrekers is een bedrijf waar volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden zijn. Inmiddels heb ik dan ook een opleiding gevolgd op het gebied van elektrisch schakelen.

Het mooie aan deze functie van monteur Waterbehandeling is de uitdaging en afwisseling. De technieken zijn complex en ieder project vereist een andere aanpak. Binnen de projecten hebben we de vrijheid om naar eigen inzicht te handelen. Er komt namelijk altijd een stukje maatwerk bij kijken. Ik ben altijd weer trots als ik terug hoor dat een project goed is opgeleverd en de installaties er netjes uitzien.

Maar het meest belangrijk vind ik de werksfeer en dat is de reden dat ik elke dag met veel plezier naar mijn werk ga. De sfeer onderling is echt top en mijn collega’s en ik hebben dezelfde interesses. En de goede werksfeer is ook wat Hellebrekers als werkgever kenmerkt. Er is aandacht voor iedere medewerker en er wordt gekeken naar ieders situatie. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met de reisafstand voor collega’s die net vader zijn geworden, zodat ze eerder thuis kunnen zijn. Vanuit de organisatie wordt er meegedacht en als je zelf een mooi idee of initiatief hebt, dan wordt daar echt iets mee gedaan!”