Intro bg 2

Het verhaal van Ruben

Leeftijd: 22 jaar

Afdeling: Werktuigkundige Installaties

In dienst sinds: 2017

Ruben

Ruben startte 2,5 jaar geleden als Modelleur op de afdeling Werktuigkundige Installaties binnen Hellebrekers. Inmiddels vult Ruben zijn dagen met het engineeren van werktuigkundige installaties.

Hellebrekers, een bedrijf met kansen!

“In de Design & Build fase zet ik principeschema’s op en werk ik samen met collega’s aan het bijbehorende installatieconcept. Tijdens dit proces is er nauw contact met de architect over de inpassing van de installatie in het gebouw. Wanneer het voorontwerp klaar is, gaan collega’s aan de slag met de calculatie. Vaak lopen er meerdere projecten tegelijk en is het de uitdaging om het installatieconcept binnen de deadline af te krijgen. Wij werken namelijk naar een aanbestedingsdatum toe, waardoor je in korte tijd veel werk moet verzetten.”

"Hellebrekers is een sterke werkgever met oog voor leren en groeien!"

“Hellebrekers is een werkgever met veel kansen om te groeien. Tijdens mijn opleiding Werkvoorbereider Werktuigkundige Installaties wist ik al dat ik hierover meer wilde leren. Direct na het afronden van mijn opleiding startte ik bij Hellebrekers."

"Mijn interesse ligt in het installatievak en omdat ik nog verder wilde verdiepen, kreeg ik binnen Hellebrekers de kans om naast mijn werk de opleiding MIT-W te gaan volgen. MIT-W staat voor Middelbare Installatie Techniek Werktuigkunde. Deze opleiding duurde twee jaar, in het eerste jaar draaide het vooral om kennis opdoen en in het tweede jaar hebben we de lesstof en de ervaring vanuit het werkveld moeten toepassen in meerdere projecten. Ik heb veel geleerd van deze opleiding omdat het veel raakvlakken heeft met mijn dagelijkse werk. Omdat ik het vakgebied erg interessant vind ben ik inmiddels bezig met de tweede opleiding. Ik volg momenteel de opleiding HIT-W. HIT-W staat voor Hogere Installatie Techniek Werktuigkunde. Ik zit in het eerste jaar en merk nu al dat ik de kennis en verdieping op het gebied van installatietechniek kan toepassen in mijn werksituatie. Het leuke is dat al mijn medestudenten naast de opleiding ook aan het werk zijn. Er is onderling veel interactie en we leren veel van elkaar.”

“Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen binnen Hellebrekers om te leren en te groeien. Dit past ook bij mijn persoonlijke ambitie om mezelf naar een hoger niveau te tillen. In de toekomst hoop ik zelfstandig te kunnen ontwerpen, adviseren en mee te werken aan het bedenken van nieuwe concepten. En tot die tijd hoop ik veel vlieguren te maken en te leren van mijn collega’s. Binnen onze afdeling krijg ik de ruimte om mee te denken en dat daagt mij uit om meer uit mezelf te halen. Binnen het bedrijf typeren de betrokkenheid onderling, de kansen om door te groeien, het vertrouwen vanuit het management, de gezellige werksfeer en de leuke feestjes het werken bij Hellebrekers. Ik kan binnen Hellebrekers mijn ‘technisch’ hart ophalen.