Intro bg 1

Onze afdelingen

Hellebrekers is opgericht in 1971 en telt bijna 270 medewerkers. Vanuit onze vestigingen in Nunspeet, Oss, Alphen aan den Rijn, Haaksbergen en Temse (België) werken wij dagelijks aan technische oplossingen. Ons bedrijf bestaat uit twee business units: Water & Leisuretechniek en Industriële Automatisering.

 • 263

  Medewerkers

 • 50

  Jarig bestaan

 • 5

  Locaties

 • 12

  Feestjes per jaar

Water & Leisuretechniek

Iedere dag bezoeken duizenden mensen sport-, zwembad- of wellness-accommodaties. Schoon zwemwater en een veilige leefomgeving vinden wij in Nederland heel normaal. Toch zijn er veel technieken nodig om dit soort accommodaties comfortabel, veilig en in goede conditie te houden. Met ruim 120 medewerkers binnen deze business unit ontwerpen, realiseren, beheren en onderhouden wij elektrotechnische-, werktuigkundige en waterbehandelingsinstallaties. Van publieke zwembaden tot wellness resorts, van recreatiebedrijven tot superjachten. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun bedrijfsvoering en de bezoekers. Organisaties als Landal Greenparks, gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, Soldaat van Oranje en Artis behoren onder andere tot onze opdrachtgevers.

Van publieke zwembaden tot wellness resorts, van recreatiebedrijven tot superjachten, van voetbalstadia tot attractieparken: overal moeten installatietechnische keuzes gemaakt worden. Van waterbehandelingsinstallaties tot klimaatbeheersingssystemen, van elektra tot onderhoudswerkzaamheden.

Vanuit de business unit Water & Leisuretechniek zijn wij partner op het gebied van alle denkbare technieken die nodig zijn voor een veilige en comfortabele omgeving. Binnen de zwembadsector hebben wij een sterke marktpositie opgebouwd. Binnen de business unit hebben wij verschillende afdelingen die nauw met elkaar samenwerken:

 • Waterbehandelingstechniek
 • Elektrotechniek
 • Werktuigkundige installaties
 • Service & Technisch Beheer

Water & Leisuretechniek kent verschillende afdelingen die nauw samenwerken.

Hellebrekers 5 Nov2021 116

Een business unit waar dagelijks gewerkt wordt aan zeer unieke technische installaties. Wij werken multidisciplinair aan de projecten; dat betekent dat alle afdelingen vanuit hun vakgebied betrokken zijn en met elkaar samenwerken. In de verschillende teams kom je een grote diversiteit aan functies en karakters tegen. De rode draad is een gezonde hands-on-mentaliteit. We houden de lijnen graag kort en iedereen is bereid elkaar hulp te bieden. Geen baan maar een loopbaan. Dit is de realiteit als je start in een functie binnen ons bedrijf!

Industriële Automatisering

Deze business unit heeft zich in de afgelopen 25 jaar doorontwikkeld tot een volwaardig system integrator. De BU is sterk in het ontwerpen, realiseren en beheren van innovatieve besturingssystemen en zelf ontwikkelde softwareapplicaties.

Onze opdrachtgevers zijn actief binnen de maak- en procesindustrie en utiliteitsbouw in Nederland en daarbuiten. Wij ondersteunen deze opdrachtgevers met onze expertises op het gebied van bekabelingswerkzaamheden, het ontwerpen en realiseren van schakelpanelen, -PLC besturingssoftware, -SCADA procesvisualisatie software en MES (Manufacturing Execution System) software. Wij werken voor toonaangevende opdrachtgevers in het topsegment van de maak- en procesindustrie. Dit zijn bedrijven zoals Upfield Rotterdam, Unilever, Proti-Farm, Breeding B.V., Aviateur banketbakkerijen, Kornelis Caps & Closures, Bruil, Remix, SVI en DMT Environmental Technology.

De business unit Industriële Automatisering biedt een uitdagende werkomgeving voor en bij vooraanstaande bedrijven. Wij kennen dan ook verschillende specialistische functies binnen onze afdelingen, zoals PLC- & SCADA engineers, Java engineers, projectmanagers, werkvoorbereiders, project engineers en monteurs.

De business unit Industriële Automatisering kent twee subafdelingen.

Hellebrekers 5 Nov2021 321 Edit

Een jonge, dynamische, snelgroeiende afdeling waar we dagelijks met veel plezier werken aan (internationale) multidisciplinaire projecten. Medewerkers krijgen veel verantwoordelijkheden, hebben waar nodig uitvoerig contact met de klant en zijn nauw betrokken bij zowel het ontwerp als de realisatie van veel uiteenlopende projecten. Een prettige en transparante werksfeer typeert de cultuur binnen Hellebrekers. Binnen de afdeling Industriële Automatisering is er sprake van een hechte band tussen de collega’s onderling. Een afdeling waar de formele structuur ondergeschikt is aan onderlinge samenwerking en het management veelal de rol van mentor vervult. Met elkaar, installaties en procesbesturingen ontwerpen die innovatief, gebruiksvriendelijk en betaalbaar zijn, daar doen we het voor!