Intro bg 2

Het verhaal van Bram

  • Leeftijd: 31 jaar
  • Afdeling: Industriële automatisering
  • Functie: Software engineer
  • In dienst sinds: 2017
IMG 8422 1

Werk je bij Hellebrekers Industriële Automatisering, dan ben jij betrokken bij aansprekende innovaties. Zo vertelt Bram Visser over zijn betrokkenheid bij Robotica binnen Hellebrekers.

“Robotisering is niet meer weg te denken uit het productieproces en dus ook niet bij Hellebrekers. Binnen onze afdeling Industriële Procesautomatisering integreren we robots in bestaande productieprocessen en koppelen deze aan de door de klant gebruikte productiesystemen. Dit komt nauw kijken, omdat je rekening moet houden met een groot aantal variabelen zoals de eisen qua snelheid in het productieproces. Voor onze klanten, met name in de voedingsmiddelenindustrie, leidt de inzet van robots tot productievoordeel. De exacte herhaling van handelingen geeft namelijk een constantere productiekwaliteit.”

Werken bij Hellebrekers: nét even anders

“Als Software Engineer schrijf ik het softwareprogramma voor de robots zodat deze doet wat het moet doen. De grote uitdaging bij het programmeren is dat robots zelf geen intelligentie bevatten. Je moet dus rekening houden met onverwachte omstandigheden, bijvoorbeeld als je een doos wil oppakken die hoger blijkt te zijn dan verwacht. De kans is dan groot dat de robot door de verpakking heen prikt en dat is niet wenselijk. Daarnaast zorgt de besturingssoftware die wij schrijven ervoor dat robots geen standalone instrumenten zijn. Binnen het productieproces wisselen de robots informatie uit met verschillende automatiseringslagen.

Wat echt uniek is aan Hellebrekers is dat ik in mijn functie rechtstreeks schakel met de klant. Het is dus niet alleen produceren, maar ook communiceren. Zo schrijf ik de software en zie ik tegelijkertijd het resultaat op de werkvloer.”

"De vrijheid om met de klant in overleg te zijn, geeft het gevoel dat je ertoe doet!”

“Het komt steeds vaker voor dat de doorlooptijd bij opdrachtgevers langer wordt, omdat er steeds meer opdrachten of wensen bijkomen. Dit komt omdat wij ‘alles’ kunnen realiseren en heel flexibel zijn. Het leukste in mijn werk is dat ik de wensen van een klant kan vertalen in een product waar zij blij mee zijn. Ik ben vooral trots als er veel vertrouwen in Hellebrekers is vanuit de klant. Het automatiseren is iets wat ik altijd al leuk heb gevonden. Als kind vond ik het al leuk om met de techniek bezig te zijn van de modeltreinen van mijn vader. Ik kon de treinen bijvoorbeeld automatisch laten wisselen naar een ander spoor of laten stoppen voor een rood sein.”

Er werken op kantoor van de afdeling Industriële Automatisering meer dan 20 collega’s. “Wij maken grootse dingen voor vooraanstaande bedrijven in en buiten Nederland. We hebben zelfs klanten in de USA. Maar wat ons echt uniek maakt is de onderlinge sfeer. De lijnen zijn kort, de directie is toegankelijk, de sfeer is persoonlijk en er is altijd ruimte om jezelf verder te ontwikkelen.“