Intro bg 3

Het verhaal van Eelco

  • Leeftijd: 21 jaar
  • Afdeling: Industriële automatisering
  • Functie: Software Engineer
  • In dienst sinds: 2018
Foto eelco

Eelco werkt binnen Hellebrekers Industrie voor de afdeling Industriële Automatisering. De afdeling houdt zich bezig met projecten in de maakindustrie. Eelco is dit jaar gestart en krijgt de kans om vanuit Hellebrekers te starten met een New Engineers opleiding. Over de challenge en het New Engineers traject lees je hier meer.

“Ik heb voor Hellebrekers gekozen omdat de functie mij enorm aanspreekt en omdat ik het New Engineers traject mag volgen. Daarnaast spreekt de challenge op het gebied van Augmented Reality mij enorm aan.”

“Dat je als individu veel invloed hebt op een productieproces maakt het allemaal wel erg tastbaar.”

“De rol die ik heb binnen Hellebrekers is wel echt iets anders dan als ik bij een softwarebedrijf aan de slag zou gaan. Binnen Hellebrekers zijn de verantwoordelijkheden veel groter dan alleen het kloppen van code. Je bent namelijk van A tot Z betrokken bij het project, hebt klantcontact en bewaakt de deadlines. In het project heb je veel contact met collega’s: de een bouwt dit, de ander dat en uiteindelijk wordt dit dan allemaal samengevoegd.”

Eelco start met het New Engineers traject: een opleiding van een jaar. New Engineers is een opleidingstraject bedoeld om pas afgestudeerden of starters op een hoger niveau te tillen op een radicale nieuwe manier. “Het mooie is dat je echt les krijgt van experts uit de praktijk. Dit zijn mensen die je echt wat bij kunnen brengen. Tijdens het opleidingstraject word je klaargestoomd om op een hoger niveau te functioneren. Er is met name aandacht voor het ontwikkelen van soft skills als luisteren, communiceren en leiderschap. Iedere New Engineer krijgt een eigen challenge. Mijn opdracht heeft te maken met Augmented Reality; de technologie waarmee je computer-gegenereerde informatie kan toevoegen aan de realiteit.“

“Hellebrekers Industriële Automatisering is geen standaard softwarebedrijf waar apps worden ontwikkeld. Hier heb je ook met de hardware kant te maken. En als je voor grote namen zoals Ben & Jerry’s, Calvé en Aviateur mag werken, dan mag je daar wel trots op zijn. En dat je als individu veel invloed hebt op een productieproces maakt het allemaal wel erg tastbaar.”