Intro bg 1

Het verhaal van Henri

  • Leeftijd: 31 jaar
  • Afdeling: Werktuigkunde
  • Functie: Projectengineer
  • In dienst sinds: 2004
Foto henri valk

Henri werkt als Projectengineer voor de afdeling Werktuigkunde binnen de business unit Water & Leisuretechniek. Van leerling-monteur tot eindverantwoordelijke van de afdeling. Hoe? Lees hier het hele verhaal van Henri.

Al ruim 14 jaar is Henri in dienst van en bij Hellebrekers. “Ik zocht tijdens mijn MTS-opleiding een stageplaats en omdat mijn zus ook stageliep bij Hellebrekers, was het contact gauw gelegd. Een tijd na mijn stageperiode werd ik gebeld door mijn begeleider binnen Hellebrekers om te vragen hoe het met mij ging. Ik vertelde dat ik van plan was om te stoppen met de opleiding. Twee dagen later tekende ik mijn eerste contract bij Hellebrekers.”

Inmiddels is Henri doorgegroeid van Hulpmonteur tot Projectengineer en heeft hij verschillende functies gehad binnen de afdeling Werktuigkunde. “De eerste vijf jaren werkte ik in de buitendienst, eerst als hulpmonteur en later als monteur. Toen kreeg ik de kans om CAD tekenaar te worden en startte ik met de opleiding APG/AOG en vervolgens met MIT (Middenkader Installatietechniek) W. Nadat wij binnen Hellebrekers de overstap hebben gemaakt naar Revit, ben ik BIM modelleur geworden. Vervolgens kreeg ik de functie aangeboden van Engineer/Werkvoorbereider.”

“Wij gebruiken weleens de term ‘een echte Hellebreker’. Die is zeker op mij van toepassing!”

“De afgelopen drie jaar werk ik als Projectengineer en bestaan mijn werkzaamheden voornamelijk uit het uitwerken, zowel technisch als financieel van Design/Build en Mantain projecten in de tenderfase. Ik zit dus meer aan de voorkant (tenderfase) van een project. Zodra een nieuw project binnenkomt gaan we eerst, door een analyse te maken van het Programma van Eisen en het bouwkundig ontwerp, een gezamenlijke haalbaarheidsstudie aan. Dit doen wij multidisciplinair vanuit alle afdelingen. Hier bekijken we of het project binnen de gestelde eisen en kaders haalbaar is. Bij een ‘GO’ van een nieuw project starten wij met een installatieconcept. Vervolgens maken wij budgetramingen en stellen wij een plan van aanpak op. Van daaruit werken we toe naar een uitgewerkt plan en calculatie.”

“De grootste uitdaging in mijn werk is om een installatieconcept neer te zetten dat binnen het gestelde budget, voldoet aan de wensen van de opdrachtgever en aan de hedendaagse duurzaamheidseisen.” Een uitdagende bijkomstigheid is dat er momenteel steeds meer projecten op de markt komen met onderhoudscontracten van 10 tot 30 jaar. Dat betekent voor ons dat niet alleen de realisatie van het project eerste prioriteit is, maar dat we ook op de lange termijn moeten kijken.” Dat Henri zijn eindstation nog niet bereikt heeft, blijkt uit de nieuwe functie die Henri gaat vervullen als eindverantwoordelijke van de afdeling Werktuigkunde. In zijn nieuwe rol komt de nadruk meer te liggen op het operationeel aansturen van de afdeling, het bewaken van de afdelingsbudgetten en de orderportefeuille.

“Binnen Hellebrekers zeggen wij weleens ‘een echte Hellebreker’. Die term is zeker op mij van toepassing. Een echte Hellebreker zoals wij dat zeggen is een harde werker, heeft verantwoordelijkheidsgevoel en heeft zowel oog voor het bedrijf als zijn collega’s. Wij staan voor elkaar en wij doen voor elkaar. Dat is heel waardevol. Veel collega’s werken hier nog die er 14 jaar geleden al werkten toen ik begon. Dat zegt genoeg. De mooie onderscheidende, maar ook complexe projecten en de werksfeer maakt het werken bij Hellebrekers zo interessant.”