Intro bg 4

Het verhaal van Lowie

  • Leeftijd: 42 jaar
  • Afdelingen: Elektrotechniek, Werktuigkundige Installaties en Waterbehandelingstechniek
  • Functie: BIM Coördinator
  • In dienst sinds: 2017
Foto lowie

Lowie werkt binnen de business unit Water & Leisuretechniek als BIM coördinator voor de afdelingen Elektrotechniek, Werktuigkundige Installaties en Waterbehandelingstechniek. In zijn werk kijkt Lowie vooral hoe het werk zo efficiënt mogelijk uitgevoerd kan worden. Een mooie, uitdagende en veelzijdige baan, aldus Lowie.

Uitdaging en afwisseling

“Wij werken niet aan standaard projecten, maar aan echte unieke projecten zoals de bouw van sporthallen, wellness resorts en publieke zwembaden. Geen knipklare brokken zoals in de woningbouw vaak het geval is, weet ik uit ervaring. In- en extern ben ik binnen Hellebrekers het aanspreekpunt op het gebied van Revit en BIM. Het altijd op zoek gaan naar verbeteringen, geeft mij de uitdaging die ik zoek in mijn werk.”

Meer, sneller en efficiënter

“Als modelleur begon ik 10 jaar geleden al met het werken in Revit en sindsdien ben ik nooit gestopt met het investeren in mijn eigen ontwikkeling. Ik wil altijd meer, sneller en het moet efficiënter. Dan moet je wel bij blijven. Gelukkig is Hellebrekers zo’n werkgever die graag investeert in mensen. Vorig jaar volgde ik bij ITANNEX de training Versneld Modelleren met Dynamo en onlangs ben ik met 5 andere collega’s gestart met het SmartModelling traject. Modelleren is nog steeds een tijdrovende klus; we kijken continu waar we tijdwinst kunnen halen in het maken van bijvoorbeeld tekeningen en plattegronden in een project, dit doen we nu geautomatiseerd met Dynamo.”


“Het belangrijkste binnen Hellebrekers is dat als je wilt groeien, je kunt groeien. Ik doe ertoe, omdat er naar mij geluisterd wordt.”

Oog voor elkaar

“Het type werk, de sfeer binnen het bedrijf en de gezelligheid binnen de afdelingen maken dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga. Hellebrekers is een sociale organisatie. Dit uit zich in de feestjes en personeelsactiviteiten, de oprechte betrokkenheid vanuit de directie en de samenwerking onderling. Samen zorgen wij ervoor dat het werk gedaan wordt. Iedereen is bereid te helpen wanneer dan ook. Voor elkaar staan wij klaar.”