Intro bg 2

Het verhaal van Melanie

Dat er veel kansen liggen in de techniek, daar is Melanie wel van overtuigd. Melanie werkt op de Servicedesk van de afdeling Industriële Automatisering. Door haar werkervaring deed Melanie steeds meer technische kennis op en dat bracht haar tot waar ze nu staat.

HB Huisstijl_Foto_Medewerker achter bureau

“Het allerleukste aan mijn baan is de samenwerking met zowel collega’s als met klanten. De hele dag door ben ik aan het regelen en organiseren en heb ik veel intern en extern contact. Mijn werk is niet alleen erg afwisselend, het biedt ook de nodige uitdaging. Er is veel ruimte voor eigen inbreng om te optimaliseren.”

Eerstelijns aanspreekpunt

“Ik werk op de servicedesk waar alle serviceaanvragen van klanten binnenkomen. Dat zijn storingen of aanpassingen in het besturingssysteem of in de SCADA-software. Voor klanten ben ik het aanspreekpunt. Ik neem het vraagstuk onder de loep en bepaal vervolgens wie dit intern het beste op kan pakken. Iedere ochtend start ik met het kijken naar welke werkzaamheden er liggen en of er storingen zijn binnengekomen. Vervolgens ga ik aan de slag om de werkzaamheden te organiseren.”

"Mijn werk is niet alleen erg afwisselend, het biedt ook de nodige uitdaging. Er is veel ruimte voor eigen inbreng om te optimaliseren.”

Een baan waar techniek en creativiteit samengaan

“Wat ik zo leuk vind aan werken in de techniek? Dat is dat ik mijn ‘ei’ er helemaal in kwijt kan. Techniek vereist namelijk creativiteit. Ik heb altijd gezocht naar een baan waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat mijn opleidingsachtergrond in de grafische vormgeving ligt. Toch was vormgeving het niet voor mij. Per toeval ben ik de techniek ingerold door mijn administratieve functie bij een machinebouwer. Daar deed ik veel technische kennis op van besturingstechniek en productieomgevingen. Uiteindelijk groeide ik door naar een technische functie. In mijn baan moet ik continu schakelen om tot de beste oplossing te komen. Dit vraagt vaak om verfrissende ideeën en creatief denken.”

Veel kansen binnen Hellebrekers

“De techniek is veelzijdig en daar liggen zeker kansen ook als je in eerste instantie geen technische achtergrond hebt. Door de jaren heen heb ik veel geleerd van Industriële Automatisering. Toen ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, koos ik bewust voor Hellebrekers. Niet alleen vanwege de Industriële Automatisering, maar ook om de kansen binnen het bedrijf en de familiaire sfeer. Binnen Hellebrekers krijg ik alle ruimte om, daar waar nodig, te verbeteren. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling of verbeteringen in het werkproces. Ik vind het leuk om in een jong team te werken met jonge collega’s. In het team zit veel kennis en ervaring en iedereen is bereid om deze kennis te delen. Daarnaast hebben wij ook een gezellig team en zetten wij graag samen de schouders eronder. Het team om heen is erg eager; optimalisaties worden al snel gedragen door mijn collega’s.”