Intro bg 5

Het verhaal van Pieter

  • Leeftijd: 43 jaar
  • Afdeling: Waterzuivering
  • Functie: Projectleider superjachten
  • In dienst sinds: 1997
Foto pieter

Ken je ze? Die mega superjachten die liggen te schitteren aan de Zuid-Europese kusten? Wist je dat veel van deze superjachten in Nederland worden gemaakt? Binnen Hellebrekers leveren wij zwembaden en wellness voor deze superjachten. Lees hier het verhaal van Pieter, Projectleider superjachten.

Als projectleider is Pieter verantwoordelijk voor de superjachten – van acquisitie tot en met de uitvoering van het project. “In veel jachten zorgen wij voor de realisatie van zwembaden en wellness. Van principeschema tot aan de definitieve schetsen van het ontwerp. Hellebrekers is een van de weinige partijen die dit soort werk kan uitvoeren vanwege de complexiteit.” Er komt heel wat bij kijken om zo’n zwembad, whirlpool of andere faciliteiten te realiseren. Bij een aanvraag stellen wij heel veel vragen: hoe warm moet het water zijn, hoe snel moet het bad gevuld zijn met water, hoe groot moet het bad worden, hoeveel ruimte zit er in het jacht. Op basis van die vragen berekenen we welke technieken we moeten toepassen en maken we de eerste principeschema’s.”

“Als het onmogelijke, mogelijk wordt…daar krijg je zo’n kick van!”

“Als opleiding heb ik MTS Elektra niveau 4 gedaan. In totaal heb ik twee keer stage gelopen bij Hellebrekers. En na de laatste stage ben ik bij Hellebrekers gebleven. Ik kende de auto’s van Hellebrekers al en toen ik een stageplek zocht, zag ik Hellebrekers op de lijst van school staan en reageerde ik. Tegenwoordig leid ik zelf de leerling-monteurs op. Ik vind het namelijk erg leuk om anderen het vak te leren.”

“Hellebrekers is mijn eerste werkgever. Toen ik 26 was, heb ik voor het eerst als hoofdmonteur een zwembadproject gedaan. Daar was ik erg trots op. Hellebrekers is een fijne werkgever omdat er naar je geluisterd wordt. Ik vind de sfeer onderling en de collegialiteit erg fijn. Iedereen is bereid elkaar te helpen. Daarnaast is het werk dat wij doen echt uniek, omdat wij alle technieken leveren die bij het bouwen of renoveren van een zwembad komen kijken. Van elektra tot de werktuigkundige- en waterzuiveringsinstallaties.”