Intro bg 1

Het verhaal van Rocus

  • Leeftijd: 35 jaar
  • Afdeling: Service & Technisch Beheer
  • Functie: Manager Service & Technisch Beheer
  • In dienst sinds: 2016
Foto rocus

Dat er veel kansen liggen om door te groeien, daar is Rocus het levend bewijs van. Al na een jaar dienstverband kreeg hij de kans om door te groeien naar een managementfunctie. Een traject waarin Rocus gefaseerd de rol van de voormalige eindverantwoordelijke van de afdeling Service & Technisch Beheer overnam. Lees hier het hele verhaal van Rocus.

Begonnen als Assistent Elektricien met een MBO technicus vooropleiding, werd hem al snel duidelijk dat dit niet het vakgebied is waarin hij zich thuisvoelde en zich wilde doorontwikkelen. Met een brede interesse als basis startte hij met de studie Technische Bedrijfskunde en studeerde af bij een installatiebedrijf. Vervolgens kreeg hij bij verschillende werkgevers binnen de techniekbranche de kans om zich verder te ontwikkelen in functies als Sales engineer, Technisch adviseur en Sales Manager. “Het grappige is dat bij een van mijn vorige werkgevers een onderhoudscontract werd opgezegd door een opdrachtgever. In de opzeggingsbrief stond dat zij een commitment waren aangegaan met Hellebrekers voor 10 jaar. Toen dacht ik: Wat heeft Hellebrekers gedaan om een opdrachtgever voor zo’n periode te laten tekenen voor onderhoud. Anderhalf jaar later zag ik een vacature van Hellebrekers voorbijkomen, kreeg ik inzicht in wat Hellebrekers allemaal kan, en solliciteerde ik.”

Als manager van de afdeling Service & Technisch beheer zijn de werkzaamheden divers: het bewaken van contracten, advisering over technische exploitatie, projectmanagement, aansturing van de teams en de overige managementtaken.

“Op verjaardagen laat ik weleens foto’s zien en vraag ik: heb jij weleens de techniek achter de zwembaden gezien?”

Wat Hellebrekers uniek maakt? “Hellebrekers is een middelgroot bedrijf met bijzonder veel kennis en ervaring. Trouwe en toegewijde specialisten proberen elke dag opnieuw het verschil te maken door onze opdrachtgevers met oog op de toekomst te adviseren, te bedienen en te ontzorgen. Het is niet voor niets dat grote organisaties onze expertise invliegen voor complexe- en/of lange termijnvraagstukken. Hellebrekers doet het. Wij geven ambitieuze energieprestatiegaranties af met looptijden tot wel 30 jaar! En daar ben ik enorm trots op. Op verjaardagen laat ik weleens foto’s zien en vraag ik: heb jij weleens de techniek achter de zwembaden gezien?”

De unieke familiaire sfeer is typerend voor Hellebrekers. “Er is een ongekende samenwerking tussen de binnen- en buitendienst. Daar zit geen kloof tussen. Er is geen afrekencultuur, maar iedereen neemt wel zijn verantwoordelijkheden. Bij ons doet iedereen ertoe omdat ieder op zijn niveau een bijdrage levert. En we weten met z’n allen ook dat we elkaar nodig hebben.”