Het verhaal van Roy en Vincent

  • Leeftijd: beiden 29 jaar
  • Afdeling: Waterzuivering
  • Functie: Monteur WZ
  • In dienst sinds: 2016

Roy en Vincent zijn vaak samen op pad voor projecten als Monteur Waterzuivering. Van grote nieuwbouwprojecten tot renovatiewerkzaamheden aan installaties. Maar wat houden hun werkzaamheden nu precies in? En wat maakt het werken in waterzuiveringstechnieken nou zo leuk? Lees hier het hele verhaal.

“Bij nieuw te bouwen zwembaden, bouwen wij als het ware de machinekamer van het zwembad. Daarnaast werken wij ook aan bestaande zwembaden. Dan het gaat het om renovatiewerkzaamheden zoals het vervangen van pompen. Ons werk is heel afwisselend. Zo hebben wij een paar weken in Engeland gezeten om een waterzuiveringsinstallatie in een fabriek te installeren”.

“Ik heb een sportopleiding gedaan, maar met twee rechterhanden en veel interesse kun je het vak ook leren.”

Dat je met twee rechterhanden alleen en een passie voor techniek het vak kunt leren, daar is Roy een mooi voorbeeld van. “Ik heb totaal geen vooropleiding in de techniek en kwam terecht in de horeca als banketing medewerker. Ik hielp steeds vaker de technische dienst en kwam erachter hoe leuk dat was. Dat was voor mij het omslagpunt. Ik heb een sportopleiding gedaan, maar met twee rechterhanden en veel interesse kun je het vak ook leren. Vervolgens ben ik mij gaan oriënteren en kwam ik deze functie binnen Hellebrekers tegen. Van te voren was ik wel bevooroordeeld over de bouw, maar de sfeer is goed en we hebben het altijd leuk onderling.”

Voor Vincent was de stap iets kleiner vanwege zijn achtergrond in de techniek. Vincent werkte in de technische dienst bij een organisatie. Hij wilde graag doorgroeien en vond deze mogelijkheid bij Hellebrekers. “Het mooie aan deze functie is dat wij meer vrijheid hebben en er doorgroeimogelijkheden zijn. En we zitten niet vast op één locatie: dat maakt het werk zeer afwisselend. Daarnaast vinden we de complexere technieken uitdagend binnen Hellebrekers. Wij zijn altijd weer trots als we terug horen dat een project goed is opgeleverd en de installaties er netjes uitzien.”

“Het leukste wat we tot nu toe hebben meegemaakt in ons werk is een project voor een grote speler in de voedingsmiddelenindustrie. Wij demonteerden een bijzondere installatie in de fabriek in Nederland en monteerden deze weer in Engeland. Een installatie die water test aan de hand van verschillende parameters. Een mooie samenwerking met onze collega’s van de afdeling Industrie.”