Nieuws & Innovatie

Technische oplossingen die ertoe doen, nu én in de toekomst. Dat is het motto van Hellebrekers. Daarom zijn we continu in beweging. We willen u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen die we doormaken. Uiteraard zetten we hiervoor onze sociale media in, maar vaak valt er meer te vertellen. Op deze pagina vindt u alle achtergrondinformatie bij actuele berichten en bij de laatste innovaties van ons bedrijf.

Nieuws

Visual Link Software brengt Smart factory in zicht voor Kornelis Caps & Closures

Het Steenwijkse Kornelis Caps & Closures (KCC) is voortvarend aan de slag met hun ambitieuze plan om van hun fabriek een Smart factory te maken. Hellebrekers Industriële Automatisering ondersteunt Kornelis hierin door de MES-software te implementeren. MES staat voor Manufacturing Execution System en is de digitale link tussen de kantooromgeving en de productievloer. De MES-software die bij Kornelis draait, is door Hellebrekers IA ontwikkeld onder de merknaam Visual Link Software (VLS|MES).

Nieuws

Hellebrekers start nieuwbouw hoofdvestiging Nunspeet

Donderdag 5 november vond een bijzonder moment plaats in de geschiedenis van Hellebrekers B.V. Samen met de andere leden van het directieteam onthulde algemeen directeur Eddy Vlijm vanmiddag het bouwbord op de plek waar in het Veluwse Nunspeet een nieuwe hoofdvestiging zal verrijzen. Als technisch dienstverlener in de leisure en industrie heeft Hellebrekers de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. “We zijn daardoor uit onze huidige jas gegroeid,” vertelt Vlijm. “Met het nieuwe pand kunnen we onze werkzaamheden optimaal blijven uitvoeren en zijn we klaar voor de toekomst.”

Nieuws

Adviezen zwembaden tijdens gedeeltelijke lockdown

Door de ontwikkelingen rondom Corona zijn alle sportaccommodaties nu weer in een gedeeltelijke lockdown. Veel sportaccommodaties kunnen met beperkingen open blijven, douches en horeca zijn gesloten. Gelukkig mogen de kleedruimtes bij zwembaden toch onder voorwaarden open. Het blijft belangrijk om alle maatregelen uit het Protocol Verantwoord Zwemmen en de richtlijn Veilig zwemmen in Coronatijd op te volgen.

Nieuws

Hellebrekers realiseert grootschalige energiebesparing in Velsen

Zwembad De Heerenduinen is in de gemeente Velsen al jaren dé plek voor zwemrecreatie. Met diverse binnen- en buitenbaden, een interactieve glijbaan en wellness faciliteiten, is er voor ieder wat wils! In 2003 realiseerden wij de technische installaties bij de nieuwbouw van De Heerenduinen en vandaag de dag zijn wij nog steeds verantwoordelijk voor het onderhoud van de installaties. Onlangs gaven we de verduurzaming van het zwembad een enorme boost, met de plaatsing van een grote elektrische warmtepomp.

Nieuws

Definitief BAL voor badinrichtingen

In 2022 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Bij deze grote wetswijziging wordt een aantal wetten vervangen die de ontwikkeling en beheer van de fysieke leefomgeving reguleren. De Omgevingswet wordt uitgewerkt in 4 besluiten. Een daarvan betreft het Besluit Activiteiten Leefomgeving (BAL), dat tegelijk met de Omgevingswet van kracht wordt. Daarin staan ook de overheidsregels voor activiteiten aangeboden door binnen- en buitenzwembaden. De definitieve tekst voor het BAL is nu beschikbaar en kunt u onderaan dit bericht downloaden.

Nieuws

PoC voor uw industriële robot

Wie robots slim inzet, krijgt behalve hogere productiesnelheden ook een productieproces dat flexibel, nauwkeurig en efficiënt is. Dat is bekend. Maar het antwoord op de vraag waar te beginnen met robotisering is dat vaak nog niet. Hellebrekers helpt u bij het zetten van de eerste stappen in industriële automatisering en robotica. Bijvoorbeeld met onze Proof of Concept (PoC).

Nieuws

Landelijk protocol Veilig Zwemmen in Coronatijd gepubliceerd

Het RIVM en het kabinet maakten woensdag in hun persconferentie bekend dat de binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen. Vanaf 29 april mochten de buitenbaden alweer open, vanaf 11 mei geldt dat ook voor de binnenbaden. Hellebrekers collega Maarten Keuten werkte vanuit zijn positie binnen de TU Delft mee aan de realisatie van het landelijk protocol Veilig Zwemmen in Coronatijd, dat vandaag is gepubliceerd door de zwembranche. Op basis van dit protocol kan iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier genieten van de zwemsport.

Nieuws

Inwerkingtreding Omgevingswet opnieuw uitgesteld

De zwembadbranche is al jaren bezig met de implementatie van de Omgevingswet. Eind 2019 meldde de overheid nog dat ze vooralsnog vast zou houden aan 1-1-2021 voor de inwerkingtreding van de grootste wetswijziging sinds 1948. Op 1 april heeft Minister Van Veldhoven de kamer middels een brief echter geïnformeerd dat die datum niet haalbaar is. Enerzijds komt dit doordat het werk voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) niet op tijd klaar kan zijn. Anderzijds is dit het gevolg van de Coronacrisis, waar heel Nederland momenteel haar handen vol aan heeft.

Nieuws

Nog geen gevolgen corona voor dienstverlening Hellebrekers

Sinds de uitbraak van het coronavirus houdt Hellebrekers de informatievoorziening vanuit het RIVM, de Rijksoverheid en Techniek Nederland nauwlettend bij. De maatregelen die wij hebben getroffen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan zijn volledig in lijn met de adviezen van deze instanties. Zo doen wij er alles aan om de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, klanten en partners maximaal te waarborgen. Dat is onze prioriteit. De genomen maatregelen zorgen er vooralsnog voor dat Hellebrekers haar producten en diensten kan blijven leveren.

Innovatie

Hellebrekers koploper in all-electric, gasloze sportaccommodaties

Eerder dit jaar ondertekende Hellebrekers Water & Leisuretechniek de ‘Routekaart Verduurzaming Sport.’ Dit deden we samen met o.a. het ministerie van VWS, NOC*NSF en de VSG. De Routekaart is een sectorgebonden vervolg op het landelijke Klimaatakkoord, en beschrijft de strategie die de sportsector hanteert bij het behalen van de klimaatdoelstellingen in 2050. Hellebrekers onderschrijft deze strategie door duurzaam en aardgasvrij te bouwen. Daar zijn wij specialist in. Zowel voor nieuwe als voor bestaande sportaccommodaties.

Innovatie

AR in de marketing van industriële robotica

Hoe maak je aan industriële klanten duidelijk wat de toegevoegde waarde van robotica is op hun fabrieksvloer? Tot op heden gebeurt dit met brochures en presentaties, of met productdemonstraties op externe locaties. Maar met deze middelen blijven vragen van klanten nog vaak onbeantwoord. Dankzij software engineer Noël Imming kan de sales afdeling van Hellebrekers Industriële Automatisering straks met AR een volledig en op maat gemaakt verhaal over robotica aan de klant vertellen.

Nieuws

Data science krachtige toevoeging in industrieel productieproces

Zij ontmoetten elkaar bijna 2 jaar geleden bij een gezamenlijke klant: Hellebrekers Industriële Automatisering en data science-bureau Ynformed. Twee bedrijven met een passie voor procesoptimalisatie. Ze raakten in gesprek en bleken uitstekend met elkaar door één deur te kunnen. Nu slaan ze de handen ineen om samen productieprocessen in de maak- en procesindustrie te optimaliseren. Maurice Ditewig van Hellebrekers en Sebastiaan van Alphen van Ynformed / Royal HaskoningDHV vertellen aan de hand van vier vragen over het ‘hoe’ en ‘waarom’ van hun samenwerking.

Nieuws

Hellebrekers is UL Listed Panel Shop Builder

Het hart van de proces- en maakindustrie bestaat uit besturingskasten en schakelpanelen. Zonder deze componenten kunnen machines of installaties immers niet (efficiënt) produceren. Steeds meer machine- en installatiebouwers richten zich op Noord-Amerika als aantrekkelijke afzetmarkt. Dit geldt ook voor de klanten van Hellebrekers Industriële Automatisering. Daarom is Hellebrekers UL gecertificeerd, wat betekent dat wij industriële besturingskasten en schakelpanelen kunnen bouwen die voldoen aan de normen voor de Amerikaanse en Canadese markt.

Nieuws

Visual Link MES op een grow farm

Wie denkt dat MES-software alleen toegepast wordt in productiebedrijven heeft het mis. Ook voor geautomatiseerde processen op een boerderij is MES uitermate geschikt. Hellebrekers Industriële Automatisering slaagde er onlangs in om de eigen, innovatieve Visual Link MES-software te implementeren bij een grow farm waar duurzame voedingsingrediënten worden geproduceerd uit gekweekte insecten.

Nieuws

De robot engineers van Hellebrekers zijn ABB gecertificeerd

Robotisering is niet meer weg te denken uit de procesindustrie. Hoewel ook binnen de voedingsmiddelenindustrie momenteel een opmars van de robot zichtbaar is, blijft robotisering hier een uitdaging. Dat heeft alles te maken met het grote aantal variabelen waarop producenten moeten inspelen.

Nieuws

Wat Pool of Support doet voor Synchroonzwemmen

Zoals we eerder al meldden, heeft Hellebrekers samen met andere partijen aan de wieg gestaan van de KNZB Pool of Support (PoS). De PoS is een uniek concept waarbij organisaties niet alleen met budget maar ook met kennis de zwemsport in Nederland naar een nóg hoger niveau willen tillen. Hellebrekers richt zich vooral op het synchroonzwemmen.

Nieuws

Hellebrekers kent de wondere wereld van wellness

Wellness is ontdekt. Als uitje. En als vorm van ontspanning. Zo is het aantal saunabezoeken in het afgelopen decennium flink toegenomen. En door de hectiek van alledag is er een groeiende behoefte aan rust.

Nieuws

Hellebrekers terug bij Swimfun in Joure

Subtropisch zwemparadijs Swimfun in Joure is dé wildwatersensatie van Friesland. En een nationale prijswinnaar bovendien: in oktober 2019 won Swimfun de ZwemBadBranche award voor Zwembad van het Jaar, voor baden met meer dan 200.000 bezoekers per jaar.

Nieuws

Hellebrekers weet wat er speelt in de zwembadtechniek

Zwembadbezoekers gaan er eigenlijk gewoon vanuit: een goede waterkwaliteit en een betrouwbare zwemomgeving…. Hygiëne en veiligheid – beide zijn onlosmakelijk verbonden met zwembaden.

Nieuws

Veilig en hygiënisch zwemwater krijg je met een goede zwemwaterchemie

Op dinsdag 4 februari a.s. wordt de Masterclass Zwemwaterchemie Niveau 1 gehouden bij Windesheim in Zwolle. Tijdens deze Masterclass krijgt u theoretische achtergronden en werkt u tijdens de training zelfstandig met zwemwaterchemie in de praktijk. Met de nieuwe zwemwaterregelgeving in het vooruitzicht, komt de verantwoording voor het borgen van hygiëne en veiligheid nog duidelijker bij de exploitant te liggen. Hierbij is de Masterclass Zwemwaterchemie voor u een onmisbare tool. Cursusleider is Maarten Keuten.

Nieuws

Hellebrekers aan de basis van KNZB Pool of Support

In 2019 riep de KNZB een nieuw sponsorconcept in het leven: de Pool of Support. De Pool of Support (PoS) bestaat uit bedrijven die actief zijn in de zwembranche en die de topsportprogramma’s van de KNZB naar een nog hoger niveau willen brengen. Hellebrekers was samen met Slangen + Koenis Architecten en Variopool grondlegger van het unieke sponsorconcept. We zijn nu actief lid van de PoS en richten ons volop op het nog verder professionaliseren van de topsportprogramma’s.

Nieuws

Hellebrekers ontwikkelt voor aap, mens en natuur in Apenheul

In Apenheul wordt momenteel hard gewerkt. Het park wil blijven ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid, dierwelzijn en gastenbeleving. Dat is ook de reden voor de nieuwe apenverblijven die nu in aanbouw zijn. Hellebrekers ondersteunt Apenheul bij deze ontwikkeling, door de nieuwe binnenverblijven van de apen te voorzien van diverse duurzame technische installaties.

Nieuws

Viering hoogste punt in Capelle

De contouren van het nieuwe sportcomplex aan de Pelikaanweg in Capelle aan den IJssel beginnen zo langzamerhand zichtbaar te worden. De bouw verloopt voorspoedig en heeft zijn hoogste punt bereikt! Dit werd gevierd met patat en snacks. Als partner in de bouw smulde Hellebrekers ook mee.

Nieuws

Nieuwe cursus scoort 8.0 bij zwembadprofessionals

Donderdag 26 september 2019 ging de cursus Borging Hygiëne en Veiligheid van start. En de eerste editie werd meteen met een prachtig cijfer beoordeeld. Tijdens de cursus worden professionals in de zwembadbranche voorbereid op de nieuwe Omgevingswet voor zwembaden. Deze nieuwe wet treedt op 1 januari 2021 in werking.

Nieuws

De ZwembadBranche Dag dit jaar te leuk om te missen!

Werkzaam in de zwembranche? Kom dinsdag 8 oktober naar de ZwembadBranche (ZBB) Dag, want het wordt dit jaar een bijzonder evenement. Alle pijlen zijn deze dag op de toekomst gericht. Futureproof is het sleutelwoord. Dat geldt zeker voor de deelname van Hellebrekers aan de ZBB Dag! Niet alleen brengen we bezoekers op de hoogte van onze laatste innovaties in de zwembadtechniek; we laten ze ook verder kennismaken met de nieuwe, verfrissende huisstijl van ons bedrijf.

Nieuws

Vleesproducent automatiseert pekelkamer met nieuwe software van Hellebrekers

Vleesproducent Vion heeft op haar productielocatie in Scherpenzeel de weg naar een Smart Factory ingezet. Onlangs implementeerde Hellebrekers in de pekelkamer in Scherpenzeel ViSpro SCADA software. Met deze software is het managen van de recepturen – voorheen vooral een manueel proces – volledig geautomatiseerd.

Innovatie

Unieke MES-applicatie van Hellebrekers biedt OEE oplossingen

Aviateur Banketbakkerijen wil haar productieproces verder optimaliseren, onder meer door een betere afstemming tussen de productie- en inpakafdelingen en een beter inzicht in de processen. Daarvoor schakelde Aviateur de hulp in van Hellebrekers. Wij implementeerden uit onze Visual Link MES applicatie een Overall Equipment Effectiveness (OEE)-module en draaiden een pilot bij één van de productielijnen van Aviateur.

Nieuws

Techniek van Hellebrekers in nieuwe sportcomplex Capelle aan den IJssel

Medio 2020 moet het klaar zijn: het nieuwe sportcomplex in Capelle aan den IJssel, met twee zwembaden, vier sporthallen en een horecagelegenheid. In opdracht van De Vries en Verburg Bouw realiseerde Hellebrekers het installatietechnische ontwerp voor het nieuwe gebouw, dat volledig emissieloos is. Daarmee past het ontwerp perfect bij het duurzaamheidsplan van de gemeente, die in 2050 een compleet duurzame stad wil zijn.

Innovatie

Hellebrekers realiseert eerste ‘all-electric’ zwembad in Nederland

Omdat de oude sportaccommodatie in Hilvarenbeek het einde van de technische levensduur naderde, wilde de gemeente een nieuw sportcomplex laten bouwen dat naast mooi vooral ook duurzaam zou zijn. Hellebrekers leverde in combinatie met bouwbedrijf Pellikaan het winnende ontwerp.

Innovatie

Hellebrekers maakt een innovatie zwembad zonder chloor realiteit

Hellebrekers collega Maarten Keuten bestudeerde jarenlang het gebruik van alternatieve desinfectie, biologische filtratie en de invloed van zwemmers op de kwaliteit van zwembadwater. Binnen de zwembadbranche zijn de onderzoeksresultaten revolutionair: ze tonen aan dat zuivering van het zwembadwater mogelijk is met waterbehandeling zonder een chemisch desinfectiemiddel (chloor).

Innovatie

Hellebrekers maakt Smart Factory mogelijk met nieuwe AR applicatie

De Smart Factory beweging heeft ervoor gezorgd dat we opnieuw productieprocessen zijn gaan uitvinden en inrichten. Ze worden steeds vaker geïntegreerd in een gedigitaliseerde productiemodel. Kenmerken van dit model zijn real-time dataverzameling en -analyse, netwerkverbindingen, flexibiliteit en transparantie.

1 / 31