Samen met De Weus Metaal b.v. en KEYENCE CORPORATION organiseerden we de bijeenkomst “Slimme technologie in de foodindustrie”. Twee werelden kwamen hier samen: ontwikkeling & kwaliteit en operations. Centraal thema: hoe kun je AI vandaag al slim toepassen in je productieproces?
- Ferro Koornberg (Manager Software, Hellebrekers) gaf een heldere inkijk in wat AI is, hoe het werkt en welke kansen het biedt voor de foodsector.
- Ruud Veldhuis (eigenaar De Weus Metaal) vertaalde deze theorie naar de praktijk met concrete cases: van het uitlezen van etiketten tot het detecteren van vreemd materiaal op vlees.
- Wouter Verbaarschot (Product Sales Expert, Keyence) liet live zien hoe eenvoudig intelligente AI-camera’s inzetbaar zijn, onder andere op saladebakjes van Johma oet Twente en kaas van Rouveen Kaasspecialisten.
Met 25 specialisten uit de voedselverwerkende en producerende industrie werd het een interactieve, scherpe en inspirerende middag.
Dank aan alle deelnemers én onze partners De Weus Metaal Techniek en Keyence voor de waardevolle bijdragen. Op naar de volgende stap in slimme en veilige foodproductie.