MK1

Steeds een stap dichterbij het moment waar we enorm naar uitkijken… Hellebrekers Water & Leisuretechniek is gestart met het vullen van ’s werelds eerste chloorvrije zwembad. U vindt dit bad straks in sportcomplex De Wiltsangh in Nunspeet. Ontwikkelaar en Hellebrekers collega Maarten Keuten had de eer om de brandkraan open te draaien voor de eerste watertoevoer. In 3 dagen tijd werd het bad gevuld met 321.000 liter water.

Over een paar maanden zal het chloorvrije zwembad in gebruik worden genomen. Voor deze wereldprimeur heeft Maarten jarenlang en grondig wetenschappelijk onderzoek verricht. Het vullen van het bad is weer een belangrijke mijlpaal voor het Clear Pool Concept. Geen chloor meer, maar ultrafiltratie en een UV-systeem om het zwemwater te desinfecteren. Een revolutie op de zwembadmarkt!

Tijdens het vullen van het bad via de brandslang gebruikten we een kaarsenfilter; met dit filter konden we meteen al eventuele vuildeeltjes tegenhouden. Door de gelaagde circulatie van het Clear Pool Concept konden we starten met de circulatie van badwater toen er een meter water in het bassin stond. Op dat moment begonnen we met circuleren over LD-UV-behandeling.

Het opstarten van de Ultrafiltratie en het inregelen van de techniek doen we in januari. Hierover later meer

MK geknipt