Intro bg 5

De robot engineers van Hellebrekers zijn ABB gecertificeerd

Robot IA

Robotisering is niet meer weg te denken uit de procesindustrie. Hoewel ook binnen de voedingsmiddelenindustrie momenteel een opmars van de robot zichtbaar is, blijft robotisering hier een uitdaging. Dat heeft alles te maken met het grote aantal variabelen waarop producenten moeten inspelen. Met haar jarenlange ervaring in de voedingsmiddelenindustrie weet Hellebrekers Industriële Automatisering precies hoe ze robotica in deze industrie tot een succes kan maken. Dit doen we met behulp van ABB gecertificeerde robot engineers.

Door de inzet van robots verandert het productieproces. Robots zorgen voor hogere productiesnelheden en een grotere mate van precisie – ze voeren taken uiterst nauwkeurig uit. De exacte herhaling van handelingen leidt daarbij tot een constantere productiekwaliteit. Bovendien maken robots een flexibel productieproces mogelijk, omdat ze geprogrammeerd kunnen worden voor verschillende werkzaamheden. En dat is in de voedingsmiddelenindustrie – waar de consumentenvraag snel verandert en vrije programmering binnen de productielijn een must is – een absolute pré. Robotisering kan de concurrentiepositie van bedrijven in deze industrie dus een flinke boost geven.

Hellebrekers Industriële Automatisering integreert robots in bestaande productieprocessen en koppelt ze aan de door de klant gebruikte productiesystemen. Onze besturingssoftware zorgt ervoor dat robots niet langer standalone instrumenten zijn, maar zowel in-line als end-of-line informatie kunnen uitwisselen met verschillende automatiseringslagen binnen het productieproces. De focus ligt daarbij op de inzet van robots voor picking, placing en palletizing. Veel van onze klanten in de procesindustrie bevinden zich in de food & beverages markten. Omdat we hen kunnen bijstaan van advies tot realisatie tot inbedrijfstelling zijn we in staat om robotisering volgens een totaalconcept aan te bieden.

Om de kwaliteit van onze diensten op het gebied van robotisering te bewaken, investeren we in de kennis en vaardigheden van onze engineers. Door middel van een uitstekende opleiding bij de internationale marktleider in industriële robots: ABB. In ABB experience centers in Nederland en België worden drie van onze collega’s up to date gehouden over verschillende onderwerpen zoals de aansturing, veiligheidsvoorschriften en programmering van robots in productieomgevingen.

Op de opleidingslocaties van ABB wordt behalve met theorie ook gewerkt met praktijkopdrachten. Denk aan training in het schrijven van de juiste robotica software voor de koppeling tussen de bestaande besturingstechniek en een bestaande transportband. Intern zetten we de praktische training voort. Hellebrekers Industriële Automatisering beschikt sinds enige tijd over een eigen testopstelling met een ABB robot. De testopstelling heeft behalve een opleidingsdoel ook een innovatiedoel: onze engineers gebruiken de opstelling voor het ontwikkelen en testen van nieuwe robotica applicaties.

Interesse? Kom gerust eens kijken bij onze testopstelling en laat u informeren door onze sales consultant Industriële Automatisering: Thomas Wilting (06-29564525).