Foto bij persbericht jubileumjaar 01

Wat vijftig jaar geleden begon aan de Beukenlaan te Nunspeet met zeven medewerkers, is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met 250 enthousiaste vakmensen. Hellebrekers viert haar 50-jarig jubileum.

Water en Leisuretechniek
In elke Nederlandse provincie hebben wij wel een zwembad of sportaccommodatie op onze naam staan. Ook in België zijn er door ons al vijf zwembaden gebouwd. De wensen en eisen ten aanzien van zwembaden van toen zijn niet meer te vergelijken met die van nu. Elke grote plaats of stad stelt pas wat voor met een mooie sportaccommodatie waar iedereen kan zwemmen, sporten en ontmoeten. Ook de technieken zijn veranderd en verbeterd: denk aan gasloze accommodaties, chloorvrije zwembaden, de inzet van warmtepompen, of UV desinfectie.

Naast sportaccommodaties bouwen wij ook zwembaden op luxe megajachten. De rijken der aarde willen betrouwbare techniek en optimale waterkwaliteit. Deze jachten hebben veelal de lengte van een voetbalveld. Mocht er wat zijn met het zwembad of de jacuzzi, dan wordt een collega per helikopter ingevlogen. Ook zijn wij betrokken bij andere bijzondere projecten. In de bekendste dierentuin van Nederland, Artis, genieten de dieren van optimale waterkwaliteit. Vissen, zeeleeuwen, krokodillen en pinguïns mogen geen chemicaliën in het water. Dit vraagt om een bijzondere aanpak. De megahit Soldaat van Oranje die met recht de langstlopende theaterproductie van Nederland is heeft een “Hellebrekers zee”. De door Hellebrekers ontwikkelde golfslagmachines staan al sinds 2010 in de theaterhangaar.

Industriële Automatisering
Iedereen in Nederland kent of heeft wel één of meerdere producten in huis waarbij Hellebrekers in het productieproces een rol heeft gespeeld. Zo is Unilever al jaren een grote klant en heeft de business unit de productieprocessen van vele grote merken geoptimaliseerd. Ook de kleurscheidingen in de Aqua Fresh tandpasta lopen perfect dankzij onze software. Een bijzonder project betreft de inzet van de Hellebrekers software bij het kweken van insecten. Insecten die belangrijke nutriënten (bijvoorbeeld eiwitten) leveren voor de voedingsindustrie.

Ook in de betonindustrie zijn wij actief: precies tien jaar geleden hebben wij Jonker overgenomen. Jonker ontwikkelde slimme automatiseringssoplossingen voor deze sector en samen leveren we dit nu onder de naam Hellebrekers. De vestiging in Haaksbergen zorgt er onder andere voor dat de Remix betoncentrales optimaal draaien en dat ze een zo hoog mogelijk rendement behalen.

Familiebedrijf
Wij zijn een familiebedrijf. Jaarlijks worden veel activiteiten en feestjes georganiseerd om samen successen te vieren en te ontspannen. Bij ons doe je ertoe, er wordt naar je geluisterd. Er wordt veel voor de medewerkers georganiseerd: van mountainbiketochten tot barbecues, van dart- en pokertoernooien tot pub-quizzen. Tijdens het jaarlijkse medewerkersfeest, uiteraard met partner, worden alle jubilarissen gehuldigd. Dit jubileumjaar kent vier 45-jarige jubilarissen, maar ook 40, 30 en 25 jarige jubilea is meer regel dan uitzondering. Bijzonder hoe lang collega’s bij de Hellebrekers-familie blijven; het gemiddelde dienstverband is zeven jaar.

Met trots blikt de directie terug op al die fantastische momenten en projecten.
Samen kijken de collega’s uit naar de komst van het gloednieuwe hoofdkantoor aan De Wieling in Nunspeet. Hiermee kunnen we onze groei onverminderd voortzetten.

Afbeelding voor slider persbericht 3