133 02 1 Copyright DMOO 1

Vorige week zijn alle grote componenten op Harderwijkse bodem geplaatst. De nieuwe filterkelder van het zwembad in Harderwijk heeft 5 Bi-flow filters met een gezamenlijke capaciteit van ruim 1.100 m3/h. Dat is maar liefst 1,1 miljoen water per uur. De filterkelder is de draaiende motor achter een zwembad; een belangrijke plek dus!

Sportcomplex De Sypel is een groot en divers sportcentrum in Harderwijk waar de sport op verschillende manieren centraal staat. Zo bevinden zich in het complex naast twee sporthallen en een zwembad met diverse baden, ook de opleidingsruimtes van de mbo-opleiding Sport en Bewegen en een sportcafé.

Het zwembad is na 45 jaar aan vervanging toe. Het huidige bad wordt vervangen door een nieuw zwembad met een wedstrijdbad (25 m), een doelgroepenbad van 22 x 10 m en een recreatief FUN-gedeelte. Vereiste voor de Harderwijkers was dat het binnen- en buitenbad met elkaar verbonden zijn; door de wand aan de achterzijde die volledig open kan, spring je zo van het binnen- in het buitenbad. De nieuwe sporthal wordt 48 x 28m; door de scheidingswanden kunnen 3 klassen tegelijk gymmen in de sporthal. Ook aan de sportverenigingen is gedacht. Maar liefst 150 supporters kunnen op de uitklapbare tribune plaatsnemen. Hellebrekers is verantwoordelijk voor alle technische installaties.

Van 25 mei tot en met 18 juni is het zwembad geheel gesloten. Tijdens deze sluiting sluiten wij de bestaande baden op de nieuwe installaties aan. De tijdelijke kleedvoorzieningen worden dan ook gebouwd. Het komende anderhalf jaar worden de nieuwe binnenbaden gebouwd en aansluitend schakelen we de (nieuwe) installaties van de bestaande baden over op deze nieuw aangelegde baden. In dit coronajaar waarin het zwembad al ruim 4 maanden gesloten is geweest willen we tijdens de rest van de werkzaamheden zo min mogelijk hinder voor de zwembadgasten veroorzaken.

Middels een interactieve enquête mochten de kids uit Harderwijk meebeslissen over de inrichting van het nieuwe zwembad. Het recreatiegedeelte is volledig custom made met lokale elementen. Naast een familieglijbaan, tube glijbaan en whirlpool komen er speeltoestellen als een radarboot en octopus in het water.

Het nieuwe zwembad wordt volledig energieneutraal. Met goede isolatie, zonnepanelen, ledverlichting en energiezuinige pompen. Het complex is straks aardgasvrij. Er komen warmtepompen die de binnentemperatuur en watertemperatuur op peil houden. Warmtewisselaars zorgen voor hergebruik van de warmte.

Hellebrekers is blij met weer een lokale opdracht. Naast Harderwijk gaan wij ook het nieuwe zwembad in Nunspeet, Zeewolde en Ermelo bouwen. Veel mooie opdrachten in de buurt.

Whats App Image 2021 04 12 at 11 24 22