Intro bg 2

Hellebrekers aan de basis van KNZB Pool of Support

Pool of support

In 2019 riep de KNZB een nieuw sponsorconcept in het leven: de Pool of Support. De Pool of Support (PoS) bestaat uit bedrijven die actief zijn in de zwembranche en die de topsportprogramma’s van de KNZB naar een nog hoger niveau willen brengen. Hellebrekers was samen met Slangen + Koenis Architecten en Variopool grondlegger van het unieke sponsorconcept. We zijn nu actief lid van de PoS en richten ons volop op het nog verder professionaliseren van de topsportprogramma’s.

Al jaren zijn Hellebrekers, Slangen+Koenis en Variopool trouwe partners van de topsport binnen de KNZB. Dat zij aan de basis staan van de PoS vindt Ben Mansvelder, manager marketing, communicatie & partnerships bij de KNZB, dan ook niet verwonderlijk: “We zijn niet op zoek gegaan naar partners, maar hebben onze huidige partners vanaf het eerste moment aangehaakt bij het samenstellen van dit sponsorconcept. Hellebrekers, Slangen+Koenis en Variopool zijn al jaren betrokken bij de zwemsport en staan altijd open voor innovatieve ideeën.” Inmiddels zijn ook EVA Optic, Myrtha Pools en VDH Watertechnology lid van de PoS.

De PoS moet een belangrijk netwerkorgaan worden dat niet alleen bedrijven uit de zwembranche bijeenbrengt maar ook concreet topsporters ondersteunt. Zo is de PoS er voor het uitwisselen van branchegerelateerde kennis en ervaringen, én voor het beschikbaar stellen van opleidingsplekken voor studerende topsporters. Mansvelder: ''Om de verbinding tussen partijen in de zwembranche te stimuleren, gaan we inspirerende sessies organiseren en samen internationale topwedstrijden bezoeken. Ook willen de PoS-leden opleidingsplaatsen gaan bieden voor sporters. Hiermee blijven deze sporters op termijn behouden voor de zwemsport.''

De Pool of Support vormt één partner van de KNZB, naast de bestaande partners Nederlandse Loterij, TeamNL en Arena. In de Pool of Support is plaats voor tien bedrijven. Met elk bedrijf zet de KNZB in op samenwerkingen voor de duur van vier jaar.

Deelname aan de PoS van de KNZB past geheel binnen de visie van Hellebrekers, die toonaangevend specialist is op het gebied van waterbehandeling en gebouwgebonden installaties in zwembaden. Hellebrekers hecht waarde aan de ontwikkeling van jonge en ambitieuze talenten, zowel op de eigen werkvloer als daarbuiten. Eddy Vlijm, directeur Hellebrekers: “Als wij door de inzet van onze kennis over zwemaccommodaties en onze ervaring op de werkvloer topsporters kunnen helpen bij het realiseren van hun dromen, dan doen we dat uiteraard graag!”

Meer informatie over de PoS vindt u hier: https://www.knzb.nl/knzb/sponsors__partners_en_suppliers/pool_of_support