Intro bg 5

Hellebrekers start nieuwbouw hoofdvestiging Nunspeet

Donderdag 5 november vond een bijzonder moment plaats in de geschiedenis van Hellebrekers B.V. Samen met de andere leden van het directieteam onthulde algemeen directeur Eddy Vlijm vanmiddag het bouwbord op de plek waar in het Veluwse Nunspeet een nieuwe hoofdvestiging zal verrijzen. Als technisch dienstverlener in de leisure en industrie heeft Hellebrekers de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. “We zijn daardoor uit onze huidige jas gegroeid,” vertelt Vlijm. “Met het nieuwe pand kunnen we onze werkzaamheden optimaal blijven uitvoeren en zijn we klaar voor de toekomst.”

Hellebrekers is gespecialiseerd in totaaloplossingen voor proces- en gebouwoplossingen. Deze oplossingen worden anno 2020 vanuit twee business units aangeboden: Water & Leisuretechniek (WLT) en Industriële Automatisering (IA). In 1971 begon Hellebrekers als een traditioneel installatiebedrijf met 15 medewerkers. Vandaag de dag werken er ruim 250 vakmensen, verdeeld over vestigingen in Nederland en België. Hellebrekers floreert. Het toenemend aantal opdrachten op het gebied van water- en klimaattechniek enerzijds en industriële procesautomatisering anderzijds vraagt om meer arbeidsfaciliteiten. Meer ruimte dus. Zowel in de assemblagehal als voor de kantoren. “Daarom hebben we besloten om in een nieuw pand verder te gaan,” aldus Eddy Vlijm.

Rond het middaguur werd de start bouw van het nieuwe Hellebrekers pand officieel ingeluid. Dit gebeurde door de onthulling van het bouwbord. Normaliter omvat zo’n evenement allerlei festiviteiten en een groot publiek. Dat kon vanwege de coronamaatregelen nu niet. Alleen het directieteam van Hellebrekers was bij de onthulling aanwezig. Minder feestelijk was het moment evengoed niet. Gadegeslagen door de algemeen directeur en CFO René van der Laan trokken business unitdirecteuren Rob de Bie (WLT) en Maurice Ditewig (IA) enthousiast de cover van het bord. Alle vier heren ervaren de start bouw als een mijlpaal in hun Hellebrekers bestaan. Voor Vlijm is het na 40 jaar werkervaring en 20 jaar directeurschap bij Hellebrekers “een kers op de taart” om aan de wieg van een nieuw onderkomen te staan. “En voor ons allemaal is dit een belangrijke stap op weg naar de toekomst van het bedrijf,” voegt hij toe.

Het prachtige nieuwe bedrijfspand van Hellebrekers wordt gebouwd op bedrijventerrein De Kolk in Nunspeet. Architektenburo Guido Bakker verzorgde het ontwerp en slaagde er uitstekend in om de bestemmingseisen van de gemeente én de wensen van Hellebrekers te verenigen. De nieuwe hoofdvestiging krijgt een eigentijdse, robuuste uitstraling. Duurzame Accoya houten panelen en stalen sandwich panelen vormen het stoere, industriële uiterlijk van het pand. Het interieur is strak en heeft glazen binnenwanden die zorgen voor licht, overzicht en samenhang tussen de bedrijfsruimten. “Het atrium wordt bovendien een eye-catcher!” lacht Vlijm. “Deze ruimte is ontworpen als een soort huiskamer; een vriendelijke plek waar je collega’s of relaties ontmoet en waar je samen koffiedrinkt. Sta je in het atrium, dan sta je eigenlijk meteen middenin ons bedrijf!”

5 november 2020

Nieuwbouw Hellebrekers 03