Intro bg 1

Hellebrekers terug bij Swimfun in Joure

Swimfun Joure Groot

Subtropisch zwemparadijs Swimfun in Joure is dé wildwatersensatie van Friesland. En een nationale prijswinnaar bovendien: in oktober 2019 won Swimfun de ZwemBadBranche award voor Zwembad van het Jaar, voor baden met meer dan 200.000 bezoekers per jaar. Eind vorig jaar kreeg Hellebrekers Water & Leisuretechniek van Sportbedrijf De Fryske Marren de mooie opdracht om het installatietechnisch onderhoud van de prachtige accommodatie in Joure uit te voeren. Ook gaan wij een deel van het waterbehandelingssysteem vernieuwen.

SwimFun is gebouwd voor sportief en recreatief gebruik. Dat laatste blijkt vooral uit de vele en diverse recreatieve voorzieningen in het zwembad. Bezoekers treffen er onder meer een spectaculaire wildwaterbaan, golfslagbad, interactieve glijbaan, peuterbad, bubbelbad en een waterglijbaan voor een- of tweepersoons banden. Op sportief gebied biedt het complex in Joure een 25 meterbad voor lessen en het trekken van baantjes, maar ook een grote sporthal en fitnessruimte, multifunctionele zalen en een omvangrijke horeca.

Hellebrekers Water & Leisuretechniek verkreeg de opdracht van Sportbedrijf De Fryske Marren aan de hand van een gewonnen aanbesteding. We zullen in Swimfun een nieuw zoutelektrolyse systeem en een nieuwe UV-installatie voor het subtropisch zwembad plaatsen. Daarnaast mogen we de komende vier jaar alle onderhoud van de technische installaties in Swimfun plegen. Dit geldt voor zowel het zwembad- als het sporthalgedeelte. Daarnaast zijn we gestart met de verdere optimalisatie van de complete technische installaties. In samenwerking met het Sportbedrijf zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken om de CO2 uitstoot en daarmee samenhangend de energiekosten van Swimfun verder omlaag te brengen .

Met het winnen van de aanbesteding is Hellebrekers terug in Joure. Daar zijn we enorm trots op. Eind jaren 80 waren wij betrokken bij de bouw van het subtropische bad. Destijds realiseerden we de waterbehandelingsinstallatie… die vandaag de dag nog steeds in werking is. Een mooi voorbeeld van de krachtige kwaliteit die wij leveren. Fijn om te zien dat klanten hiervoor weer bij ons terugkomen.