Het is herfstvakantie; een goed moment om weer eens naar de dierentuin te gaan. Naar Artis bijvoorbeeld, om het nieuwe leeuwenverblijf te bewonderen. Hellebrekers Water & Leisuretechniek werkte met veel plezier aan de waterbehandelingsinstallaties voor dit nieuwe verblijf, dat begin oktober openging voor publiek.

Het nieuwe verblijf is aanzienlijk groter dan het vorige onderkomen van de leeuw en leeuwinnen. Bovendien is de inrichting ervan geïnspireerd op de natuurlijke leefomgeving van de dieren: de Afrikaanse savanne in verschillende seizoenen, met droge en begroeide deelgebieden. Zo heeft het verblijf behalve een zandvlakte en verwarmde rotsen ook een waterval en grasland langs de wateroevers.

De techniek van Hellebrekers zorgt er mede voor dat het natuurgetrouwe verblijf van de leeuwen in ARTIS intact blijft. De door ons gerenoveerde waterbehandelingsinstallaties leveren nu de juiste capaciteit voor de waterval, die wordt gevoed door water uit de gracht van het verblijf. Daarnaast hebben wij de sproei-installatie geregeld waarmee de beplanting in het leeuwenverblijf kan worden bewaterd.

Al ruim 45 jaar werkt Hellebrekers in opdracht van ARTIS. In die periode hebben wij voor deze bijzondere partner al meer dan 25 dierenverblijven voorzien van onze specialistische techniek. Een techniek waarbij het welzijn van de dieren altijd voorop staat.

Leeuwin R 2