Photo Linked In socials announcement 4

Na jaren zorgvuldige voorbereiding was het woensdag 9 juni jl. zover voor de algemeen directeur van Hellebrekers B.V., Eddy Vlijm: in een videoboodschap aan zijn medewerkers kondigde hij aan dat hij het roer had doorgegeven aan anderen. De dag daarvoor had hij een meerderheid van de aandelen van het bloeiende, technische bedrijf in Nunspeet overgedragen aan Rob de Bie en Maurice Ditewig. Zelf houdt hij nog een minderheidsbelang. De nieuwe eigenaren zijn al jaren werkzaam binnen de organisatie en navigeren Hellebrekers verder als zelfstandig bedrijf de toekomst in. Vlijm is hier heel blij mee: “Dit is de beste stap voor iedereen die betrokken is bij Hellebrekers!”

Sinds 2000 stond Eddy Vlijm aan het hoofd van Hellebrekers, dat op dat moment voornamelijk in de zwembadbranche actief was en 100 medewerkers telde. In de afgelopen 20 jaar groeide het bedrijf enorm. Hellebrekers ging naast technische oplossingen voor zwembaden ook steeds meer hightech oplossingen voor de leisure markt en industrie leveren. Dit leidde tot de twee business units Water & Leisuretechniek en Industriële Automatisering. En inmiddels telt het bedrijf ruim 250 mensen. Vlijm kijkt met gepaste trots terug op de afgelopen twee decennia: “Mijn motto is altijd geweest ‘Vandaag is de nieuwe werkelijkheid.’ Het wordt immers nooit meer zoals vroeger. We moeten met de blik vooruit en groeimogelijkheden waar mogelijk oppakken. Dat hebben we gedaan, met dit prachtige bedrijf als resultaat. Daar ben ik alle medewerkers en relaties heel dankbaar voor!”

Rob de Bie en Maurice Ditewig zijn al jarenlang werkzaam binnen Hellebrekers. Beiden ontwikkelden intern door en werden in 2018 elk directeur van een business unit. De Bie van Water & Leisuretechniek, Ditewig van Industriële Automatisering. De twee heren kennen de organisatie van haver tot gort en hebben veel vertrouwen in de toekomst van het bedrijf. Ze gaan hun nieuwe zakelijke uitdaging vol enthousiasme aan en zijn ontzettend blij dat de ziel van het unieke bedrijf voor iedereen op deze manier bewaard blijft. Voor de medewerkers zal er in het dagelijkse leven ook niets veranderen. De Bie en Ditewig blijven als business unit directeuren op dezelfde wijze intern actief, gesteund door de financiële expertise van de huidige CFO René van der Laan. Vlijm zal voorlopig als adviseur onderdeel van het directieteam blijven.

De maanden in aanloop naar de management buy-out waren bijzonder intensief voor het directieteam van Hellebrekers. Met ondersteuning van partner ING kwamen de leden van het directieteam uit op een passende aandeelhoudersstructuur. Tijdens de vele uren samenwerken werd de onderlinge band alleen maar sterker, waardoor het team nu staat als een huis. Ditewig: “Ik denk dat ik voor alle directieleden spreek als ik zeg dat we uitstekend bij elkaar passen. We vullen elkaar aan, zijn een perfecte combinatie van denken en doen.” De Bie beaamt dit: “We weten heel goed wat we aan elkaar hebben.”

In de nieuwe aandeelhouderssituatie blijft Hellebrekers B.V. dus authentiek. Ook op het nieuwe pand aan de Wieling in Nunspeet zal straks en tot in lengte van dagen de Hellebrekers naam aan de gevel prijken. Als zelfstandig bedrijf kan Hellebrekers haar sterke punten verder blijven ontwikkelen volgens de koers die ze nu vaart. En dat is natuurlijk een fantastisch vooruitzicht!


Foto is van vorig jaar

DFO0003 Hellebrekers vakantieshoot Ernst Dirksen Fotografie 23 juni 2020