B

Een fris, modern en duurzaam gebouw; met het nieuwe multifunctionele sportcentrum in Elst hoopt de gemeente nog meer sporters te stimuleren om te gaan sporten en bewegen. Hellebrekers gaat alle technische installaties maken in het sportcentrum waar naast een wedstrijd-, doelgroepen-, peuterbad, tubeglijbaan en whirpool ook een 3-delige sporthal, 2 grote multifunctionele zalen en een centrale horeca komt.

De overeenkomst is getekend dus tijd om het voorlopig ontwerp verder te bekijken en waar nodig aan te passen. Een zwembad is eigenlijk één grote badkamer en verbruikt evenveel energie als een hele woonwijk. Daarom kijken we hoe we het ontwerp zo effectief en duurzaam mogelijk kunnen maken voor exploitant en de gebruikers. Als het definitieve ontwerp klaar is wordt de vergunning aangevraagd en hopen we vanaf maart 2024 te starten met de bouwactiviteiten.

Een echte eyecatcher wordt straks het “centrale hart” waar je gelijk alle sporten beleeft. Aan de ene kant zie je de ‘droge’ sport en aan de andere kant het zwembad. En naar boven kijkend zie je een glimp van de danszaal en dojo (zaal voor gevechtssporten). Die openheid is heel uitnodigend.
Naar verwachting start de bouw begin 2024. De oplevering staat gepland voor eind 2025.

A