Wiltsangh web

Op zaterdag 18 juni is de Dag van de Bouw. Nunspeet doet dit jaar mee. Van Norel Bouwgroep, Hellebrekers Water & Leisuretechniek, Sportbedrijf Nunspeet en gemeente Nunspeet nodigen iedereen van harte uit om alvast een kijkje te nemen in het sportcomplex dat ontwikkeld wordt op sportpark De Wiltsangh. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er gelegenheid om de accommodatie te bezoeken. Bezoekers kunnen zelf een kijkje nemen of deelnemen aan een rondleiding, er is een prijsvraag (met als prijs 3x een 10-badenkaart) en de deelnemende bedrijven presenteren zichzelf.

De Dag van de Bouw is de jaarlijkse open dag van Bouwend Nederland waarop iedereen achter de bouwhekken mag komen kijken. Een mooie kans om te verkennen hoe unieke projecten in de buurt eruit gaan zien. En om te horen wat er allemaal komt kijken bij de bouw van bijvoorbeeld een groot sportcomplex zoals De Wiltsangh. Ook is het evenement bedoeld om toekomstige werknemers enthousiast te maken voor de diverse beroepen in de bouw en installatietechniek. Er is grote behoefte aan vakkundige medewerkers.

De bouw van het complex, ontworpen door Slangen + Koenis Architecten is in handen van Van Norel Bouwgroep uit Epe. Het bouwbedrijf, dat dit jaar 75 jaar bestaat, is verantwoordelijk voor de algehele coördinatie van werkzaamheden van alle betrokken partijen. Hét opleidingsbedrijf voor de bouw, Bouwmensen uit Nunspeet, is ook vertegenwoordigd om belangstellenden te informeren over de mogelijkheden van omscholing en leren & werken tegelijk.

Hellebrekers Water & Leisuretechniek uit Nunspeet ontwerpt en realiseert de totale technische installaties - voor de waterbehandeling, klimaatbeheersing en elektrotechniek. Alles volgens de nieuwste duurzame technologie. Ook bouwt het bedrijf hier ’s werelds eerste chloorvrije zwembad. Op 18 juni zijn projectleiding en HR aanwezig om bezoekers te vertellen over de nieuwbouw en over werken in de techniek bij Hellebrekers.

Sportbedrijf Nunspeet neemt de exploitatie op zich van de sporthal, de turnhal en het zwembad op sportpark De Wiltsangh. Dit sportcomplex wordt het sportieve hart van Nunspeet waar gelegenheid is voor sporten en bewegen in een gezonde omgeving. De Dag van de Bouw biedt een mooie kans om rond te kijken bij het splinternieuwe sportief recreatiecentrum.

In het sportcomplex wordt het zwembad gerealiseerd dat bestaat uit een recreatiebassin, 6-baans wedstrijdbad (met interactieve spelelementen), chloorvrij doelgroepenbad met verstelbare bodem, waterspeeltuin, bandenglijbaan, familieglijbaan, stoomcabine en een whirlpool. Daarnaast komt er een sporthal van 48 meter, een aparte turnhal van 28 meter inclusief landingskuil en een sportcafé. Het complex wordt klimaat- en energieneutraal uitgevoerd. De ingebruikname is gepland in het voorjaar van 2023.

Let op: het complex in aanbouw is niet overal even toegankelijk. Kinderen onder de 12 mogen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen. Met het oog op de verwachte drukte rondom het sportparkterrein (o.a. vanwege een regionaal voetbaltoernooi) raden wij bezoekers aan zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen.

Slider d
Glijbaan