Intro bg 2

Techniek van Hellebrekers in nieuwe sportcomplex Capelle aan den IJssel

Capelle

Medio 2020 moet het klaar zijn: het nieuwe sportcomplex in Capelle aan den IJssel, met twee zwembaden, vier sporthallen en een horecagelegenheid. In opdracht van De Vries en Verburg Bouw realiseerde Hellebrekers het installatietechnische ontwerp voor het nieuwe gebouw, dat volledig emissieloos is. Daarmee past het ontwerp perfect bij het duurzaamheidsplan van de gemeente, die in 2050 een compleet duurzame stad wil zijn.

Samen met omliggende onderwijsinstellingen zal de nieuwe sportaccommodatie een campusgevoel uitstralen. Het pand bevat behalve een sporthal die met vouwwanden in vieren te delen is, ook een 25-meterbad en een doelgroepenbad met beweegbare bodem. Er zal niet alleen gesport worden door leerlingen uit het voortgezet en basisonderwijs, maar ook door diverse (zwem)verenigingen en recreanten. Samen met de kantoorfaciliteiten van Sportief Capelle komt er dus een gebouw met een diverse gebruikersgroep.

Hellebrekers realiseert voor de hele nieuwbouw in Capelle aan den IJssel zowel de werktuigbouwkundige en elektrische installaties als de waterbehandelingsinstallaties. In lijn met de gemeentelijke duurzaamheidsdoelstellingen krijgt het complex alleen installaties die worden aangesloten op elektriciteit. Dit sluit aan bij de trend voor de toekomst om aardgasvrij te bouwen. Hellebrekers zal diverse duurzame technieken toepassen die op verschillende manieren energie opwekken en terugwinnen. Zo worden zonneboilers en zonnepanelen geïnstalleerd om respectievelijk warmte en elektriciteit te genereren. Het all-electric installatieconcept van Hellebrekers zorgt ervoor dat er geen sprake meer is van CO2 uitstoot.

“Als de bouw op schema loopt, kunnen Capellenaren medio 2020 hun baantjes al trekken in een splinternieuw zwembad,” aldus wethouder Westerdijk. Intussen is begonnen met de voorbereidingen van de bouw, zodat de eerste heipalen in februari de grond in kunnen.