Intro bg 1

Viering hoogste punt in Capelle

De contouren van het nieuwe sportcomplex aan de Pelikaanweg in Capelle aan den IJssel beginnen zo langzamerhand zichtbaar te worden. De bouw verloopt voorspoedig en heeft zijn hoogste punt bereikt! Dit werd gevierd met patat en snacks. Als partner in de bouw smulde Hellebrekers ook mee.

In april van dit jaar is de bouw van de nieuwe sportaccommodatie gestart. Behalve een sporthal zal de nieuwbouw ook 2 zwembaden bevatten. Er komt een doelgroepenbad van 10 bij 15 meter en een wedstrijdbad van 25 bij 16 meter met zes banen. De sporthal is door middel van een vouwwand op te delen in 4 secties. Zowel het zwembad als de sporthal krijgen een tribune die plek biedt aan maar liefst 200 toeschouwers. Tussen de beide ruimtes komt een horecagelegenheid, van waaruit bezoekers zowel het zwembad als de sporthal in kunnen kijken.

Hellebrekers gaat alle technische installaties voor het nieuwe complex in Capelle aan den IJssel realiseren. We passen diverse duurzame technieken toe die op verschillende manieren energie opwekken en terugwinnen. Zo worden zonnepanelen geïnstalleerd om elektriciteit te generen.

De nieuwe sportaccommodatie wordt bovendien volledig emissieloos; er is straks geen sprake meer van C02 uitstoot. Installatietechnisch gaat het om een ‘all electric’-systeem, dat volledig wordt geïmplementeerd door Hellebrekers. Daarmee past de nieuwbouw dus perfect bij het duurzaamheidsplan van de gemeente, die in 2050 een compleet duurzame stad wil.

Medio 2020 kunnen de Capellenaren al baantjes trekken in hun spiksplinternieuwe zwembad.

Capelle5