A

In de noordwesthoek van Flevoland, in de gemeenten Dronten en Lelystad, wordt onder de naam Windplanblauw een nieuw windpark ontwikkeld. De huidige 74 windmolens worden vervangen voor 61 grotere turbines met meer vermogen.

Hellebrekers heeft van Ballast Nedam de opdracht gekregen voor het verrichtten van werkzaamheden op de 24 stuks platformen welke gepositioneerd zijn in het IJsselmeer. Onder meer de obstakelverlichting, aanmeerborden en oriëntatieverlichting en diversie voedingen voor algemene installaties. Ook verzorgen wij de potentiaalvereffening van hekken en componenten om zo een veilige situatie op het water te creëren.
Voor het uitvoeren van de nearshore werkzaamheden hebben Aron, Willian, Michiel, Berrie en Nasim diverse veiligheidstrainingen gevolgd.

Elke ochtend worden de mannen naar hun werkplek gevaren. Ze meren aan bij het schip genaamd 'Oceanos' waarop de Hellebrekers containers geplaatst zijn. Zo kunnen ze gedurende de dag al het gereedschap pakken, toiletteren en ook lunchen aan boort van hun eigen schuit.

Eind 2023 is het hele park operationeel en levert de stroomvoorziening aan 1 miljoen Nederlanders.

B