Intro bg 1

Robotica

Door de krapte op de arbeidsmarkt ontkomen veel bedrijven er niet aan: het aanschaffen van robots die de lege werkplekken moeten invullen. Naast het feit dat de inzet van robotica cruciaal kan zijn voor het voortbestaan van een bedrijf, zijn er diverse andere voordelen. Op het gebied van optimalisatie: er wordt efficiënter geproduceerd, het aantal menselijke fouten daalt en er is de mogelijkheid tot 24/7 doorwerken. Op het gebied van kwaliteit: een robot voert de gevraagde werkzaamheden constant op dezelfde manier uit, waardoor er een gegarandeerd goed eindproduct ontstaat. Op het gebied van veiligheid: een robot kan ingezet worden voor werkzaamheden die gevaarlijk zijn voor mensen. Op het gebied van gezondheid: medewerkers hoeven niet meer zwaar te tillen of langdurig aan een lopende band te staan.

Bedrijven die al wel een deel van de werkzaamheden hebben laten overnemen door een robot of cobot zien de positieve kanten en zijn zeer tevreden met de ROI van de investering. Een robot verdient zichzelf namelijk zeer snel terug en wanneer u in zee gaat met een partner als Hellebrekers IA, dan is het invoeren van robotics voor u heel eenvoudig. Wij begeleiden u namelijk gedurende het gehele traject en zorgen voor een probleemloze implementatie van de robot in uw productieproces.

Binnen de procesindustrie kan op diverse plekken in het productieproces manuele arbeid vervangen worden door één of meerdere robots. Hellebrekers heeft zich hierbij gespecialiseerd in de sector Logistics, de medische- (Farma) en voedingsindustrie (Food). Voor uitvoering van ieder onderdeel bekijken onze specialisten welke oplossing de meest rendabele is voor uw uitvraag. Vervolgens betrekken zij de juiste hardware leveranciers en programmeren en implementeren de benodigde software.

Samenwerkingspartners

Voor het leveren van de robots is Hellebrekers in 2021 een partnership aangegaan met ABB Benelux. Voor de beste vision-mogelijkheden schakelen we graag met Solomon AI en 3D Vision.