Projectfoto_Sweet Lake_2

Hellebrekers heeft de grootste realisatieopdracht ooit gescoord! We gaan Sweet Lake Wellness in Zoetermeer realiseren. Dit wordt een uniek all-electric wellnesscomplex met een koi-sauna, zoutbad, warme/koude dompelbaden, een ijsgrot, bioscoop, talrijke loungeruimten en sauna’s. Wij zijn verantwoordelijk van ontwerp tot en met realisatie voor alle technische installaties.

De bouw van de drie buitenbaden hebben we 1,5 jaar geleden opgeleverd. De afgelopen twee zomerperiodes zijn deze gebruikt als recreatiebaden voor de inwoners van Zoetermeer. Hellebrekers heeft hier tijdelijke waterbehandelingsinstallaties voor geleverd. In het nieuwe complex worden de recreatiebaden omgebouwd tot spiegelbad, fonteinbad en een zoutwaterbad. Op het buitenterrein komt tevens een saunadorp met een grotsauna en diverse rustpaviljoens. Binnenin het complex komen twee saunapleinen met sauna’s op 70, 80 en 90 ͦC. Eén van de sauna’s heeft uitzicht op het aquarium met koi-vissen; heerlijk ontspannend om de vissen rond te zien zwemmen.
Ook is er een gradiersauna; de zoute nevel verzacht, verlicht en opent de luchtwegen. Op het badplein komt een zwembad, stoombad, infraroodbad, zitbad en voetbad. Afkoelen kan in de verschillende wisselbaden, dompelbaden, ijsbad of door de sneeuwgrot binnen te lopen. Voor pure ontspanning komen er verschillende massageruimten waar o.a. hamam en rasul behandelingen worden gehouden. Ook aan de inwendige mens is gedacht met een restaurant op verschillende verdiepingen en op het dakterras. En ook een filmpje pakken kan gewoon in Sweet Lake Wellness; er komt zelfs een bioscoopruimte. Kortom je hoeft je hier niet te vervelen.

Momenteel zijn we bezig om het DO (definitief ontwerp) uit te werken tot een UO (uitvoeringsontwerp). Dit doen we in nauw overleg met Ruimtemakers architecten en bouwbedrijf Pellikaan. Als alles meezit gaat eind 2022 de eerste paal de grond in.

Projectfoto_Sweet Lake_1