Vetput legen reinigen olthuis 935

Solis projects, Lelystad

Aanleiding

Solis Projects is een bedrijf dat machines en complete (zuiverings)installaties bouwt ten behoeve van waterschappen, industrie en mestverwerking in de Benelux. Hun expertise ligt op het vlak van vast-vloeibaar scheiding, zoals indikken en ontwateren van slib en andere substanties. Een van hun klanten, een bedrijf werkzaam in het reiniging van afvalwater, zocht naar een manier om hun besturing en beveiliging te optimaliseren. Vanuit een jarenlange samenwerking is Hellebrekers gevraagd dit op te pakken. De betreffende klant werkt met eigen afvalwaterzuiveringsinstallaties waarin zij alle vrijgekomen afvalstoffen recyclen. Deze installaties werken met een eigen besturingssysteem met overkoepelend een SCADA systeem.

Opdracht

De betreffende klant werkt met eigen afvalwaterzuiveringsinstallaties waarin zij alle vrijgekomen afvalstoffen recyclen. Deze installaties werken met een eigen besturingssysteem met overkoepelend een SCADA systeem. Hellebrekers is gevraagd de bestaande SCADA software te updaten en de PLC's in één van de besturingskasten van de zuiveringsinstallatie compleet te vervangen.

Oplossing

Het SCADA systeem dat nu draait, was in 2010 al geüpdatet, maar een algehele upgrade is nu nodig om het systeem nog betrouwbaarder te maken. Een nieuwe functionaliteit is bijvoorbeeld het 24/7 doormelden van alarmen naar de storingsdienst. Dit voorkomt dat storingen die in het weekend gebeuren, pas op maandag gezien worden.

De PLC’s in de besturingskast van één van de zuiveringsinstallaties is dusdanig verouderd, dat deze modellen niet meer te verkrijgen zijn. Als alles blijft werken, is dit niet erg, maar in geval van uitval van één of meerdere PLC’s wordt dit een probleem. Hellebrekers plaatst dan ook nieuwe PLC’s met besturingssoftware.

Resultaat

De klant had aangegeven dat het gehele ombouwproces maximaal twee werkdagen mocht duren. Zoals de planning nu is ingedeeld, lukt dit al binnen één dag. Electrical Engineer bij Solis Projects: “We weten dat als we Hellebrekers inzetten bij onze klanten, we een partij hebben waar we van op aan kunnen. Niet zeuren, maar doen. Zo’n project kunnen we dan ook met een gerust hart binnen een dag inplannen.”

Solis

Over

Solis is een geavanceerd technologisch bedrijf met als core business het oplossen van dringende problemen op het gebied van afvalwatermanagement en drinkwater die de mensheid bedreigen. Hun motto is “Nederland van schoon water voorzien” en dat doen ze al bijna 25 jaar. Solis is onderdeel van de Duitse Bellmer Group.