Pand Bejo zaden

Bejo Zaden, Warmenhuizen

Aanleiding

Zorgvuldigheid is noodzakelijk bij de zakjes zaad van Bejo Zaden. Deze wereldwijde organisatie levert kwaliteitszaden groentegewassen. Deze zaadjes worden continu onderzocht om ervoor te zorgen dat het zaad optimaal groeit en ervoor zorgt dat iedereen van gezond voedsel kan worden voorzien.

Opdracht

Hellebrekers heeft de besturing voor een 30tal priming units, zogeheten trommelinstallaties gerealiseerd op de locatie van Bejo Zaden in Warmenhuizen. Voor deze units zijn 40 besturingskasten geplaatst en voorzien van PLC-besturing. Ook is een overkoepelend SCADA-systeem geïmplementeerd. Om ervoor te zorgen dat deze installaties zo goed mogelijk draaien hebben wij een serviceovereenkomst afgesloten met Bejo Zaden.

Oplossing

In de priming units vindt een uniek procedé plaats waarbij het kiemproces wordt geoptimaliseerd zodat bij het zaaien het gewas binnen een aantal dagen opkomt. Onze Scada software zorgt ervoor dat alle recepturen worden beheerd. En dit zijn unieke recepten van alle verschillende soorten zaden. Scada verzamelt, verwerkt, visualiseert en stuurt signalen door van de verschillende installaties. Van al deze batches registreren we de kritieke procesparameters. Daar kan Bejo Zaden dan weer op sturen.

De serviceovereenkomst met Bejo Zaden bestaat uit:

• Connectiviteitstest; 2 keer per jaar wordt de verbinding gecheckt zodat in geval van storing onze software engineer weet dat toegang op afstand werkt en gelijk aan de slag kan.
• Ondersteuning tijdens kantoortijden; zodra er gebeld wordt is er een software engineer beschikbaar om alle vragen te beantwoorden en op afstand mee te kijken.
• Onderhoudsbezoek op locatie; hierbij controleren wij de conditie van alle systemen.
• Topdesk klantportaal; waar direct storingen en wensen gemeld kunnen worden.

Resultaat

Mede door onze service, optimale condities en veel onderzoek groeien deze fantastische zaadjes uit tot gezonde smaakvolle groentes. Bejo Zaden B.V. is een internationaal bedrijf dat al ruim een eeuw actief is in de veredeling, productie, bewerking en verkoop van kwaliteitszaden voor de groenteteelt.

Bejo Zaden in het veld

Over

Bejo is toonaangevend in veredeling, productie en verkoop van groentezaden met vestigingen in meer dan 30 landen. Een internationaal familiebedrijf met 2,200 toegewijde medewerkers die werken aan groenterassen van nu en de toekomst. Meer weten: Bejo Zaden.