Project Center Parcs Aqua Mundo 2

Center Parcs Park Eifel

Aanleiding

Center Parcs Park Eifel was toe aan vernieuwing. Het park ligt in het plaatsje Gunderath in Rijnland-Palts gelegen in een groene en heuvelachtige omgeving. Niet alleen de accommodaties ondergingen een metamorfose. Ook de installaties op het park zijn vernieuwd en verduurzaamd.

Opdracht

Hellebrekers heeft de klimaatinstallatie van het zwembad voor haar rekening genomen. Duurzaamheid is hierbij het sleutelwoord.

Oplossing

Met bijzonder transport werd de luchtbehandelingskast van 4 meter breed en hoog getransporteerd naar de Duitse Eifel. Deze nieuwe kunststof luchtbehandelingskast met een capaciteit van 50.000m3/h, zorgt voor de ventilatie in de Aqua Mundo. Dat deze van kunststof is gemaakt heeft meerwaarde omdat kunststof een veel lagere footprint heeft dan staal. Ook houdt kunststof zich beter in een corrosie- en chloorhoudende omgeving.

De bestaande verwarmingsunits en ventilatoren zijn verwijderd. De nieuwe luchtbehandelingskast is voorzien van warmteterugwinning. Verder zijn er nieuwe luchtkanalen aangebracht om een betere luchtverdeling te creëren in de Aqua Mundo en hebben we de nieuwe glijbaantoren en Water Playhouse voorzien van ventilatie.

Iedereen weet dat de Aqua Mundo van Center Parcs goed is voor uren zwemplezier. De Aqua Mundo in de Eifel is voorzien van een gloednieuwe waterspeeltuin met betoverende licht- en geluidseffecten. Het Water Playhouse biedt plezier voor jong en oud, met interactieve elementen zoals waterkanonnen, fonteinen en sproeiers. De adrenaline kan stromen op de adembenemende bandenglijbaan 'Aqua Racer'.

Resultaat

Iedere vakantieganger kan genieten van rust en ruimte in een groene omgeving en op een groen park. Center Parcs Eifel heeft enorme stappen gezet op de duurzaamheidsladder. En zwemplezier is gegarandeerd voor jong en oud in de Aqua Mundo.

Project Center Parcs Aqua Mundo 2