Rotocoat Forum Rotterdam verzinken zware staalconstructies 008

Rotocoat, Heerhugowaard

Aanleiding

Geen enkel bedrijf dat wil blijven voortbestaan, ontkomt eraan: soms moeten de technische installaties vervangen worden. Met een bedrijf met als kerncompetenties betrouwbaarheid en snelheid is productiestilstand een no go.

Opdracht

De gehele elektrische installatie bij Rotocoat was sterk verouderd. Hellebrekers is gevraagd een plan te maken voor een totale nieuwe installatie.

Oplossing

Eerst is de gehele productiehal in Heerhugowaard in kaart gebracht. De wensen van de klant hebben we vertaald naar de juiste oplossing. Met als belangrijkste punt dat de productie geen moment stil zou komen liggen. Alleen twee weken in de bouwvak en de week tussen Kerst en Oud en Nieuw omdat ze dan gesloten zijn.

Gelukkig hebben wij monteurs die 24/7 klaarstaan voor onze klanten. In de kerstvakantie gingen zeven monteurs aan het werk in Heerhugowaard. Zij hebben ruim 600 meter nieuwe adderbaan gemonteerd. Een groot gedeelte hiervan is tijdens de bouwvak al gerealiseerd. De monteurs hebben tussen Kerst en Oud & Nieuw alle onder- en hoofdverdelers vervangen. Alle bekabeling is opnieuw gelegd naar de verbruikers en nieuwe verlichting geplaatst. We hebben een KNX installatie gemaakt voor het bedienen van de overheaddeuren, zodat deze op afstand bediend kunnen worden. Ook hebben we de oude installatie gedemonteerd en de productiehal uitgebreid.

Resultaat

Geweldig dat onze monteurs deze werkzaamheden hebben uitgevoerd op het moment dat de productie bij de klant stilligt. Hierdoor heeft Rotocoat amper hinder ondervonden van de verduurzaming van de technische installaties.

Rotocoat kast

Over

Rotocoat is marktleider in het thermisch verzinken en poedercoaten van stalen producten. Met 300 medewerkers werken zij vanuit 4 vestigingen in Heerhugowaard, Wolvega, Kampen en Dieren. De Power and Free coat installatie is op dit moment de modernste in Europa. Meer informatie: Rotocoat.