VION Boxtel 2961 LR

Vion Food Group, Boxtel

Aanleiding

Vion Food Group produceert vers varkens- en rundvlees, vleesproducten, plantaardige alternatieven en bijproducten voor retail, foodservice en de vleesverwerkende industrie. Vion telt in totaal 26 productielocaties in Nederland en Duitsland.

In zowel de productielocatie te Scherpenzeel als Boxtel wordt varkensvlees verwerkt. Voor een nog betere kwaliteit en versheid van het vlees, een efficiëntere productie en duurzamere manier van werken (het aantal transportbewegingen wordt hiermee verminderd) werd besloten om de vers-activiteiten vanuit Scherpenzeel te integreren in de productielocatie in Boxtel. Hierbij gaat het om middelverwerking, interne logistiek en overige vers-activiteiten zoals de productie van spare- en belly ribs.

Opdracht

Voor de locatie in Boxtel betekende de integratie dat zij drie productielijnen erbij kreeg die aangestuurd moesten worden: één productielijn (SDP-lijn) voor het kruiden van het vlees, één voor het ontbotten (DMM-lijn) en een derde voor het produceren van spareribs. Hellebrekers industriële Automatisering werd gevraagd de besturingskasten te leveren en was verantwoordelijk voor het omzetten en opnieuw schrijven van een deel van de software voor deze lijnen. Zo is de software voor de SDP-lijn omgezet van Step7 classic naar TIAV16 en voor de andere twee lijnen volledig opnieuw gemaakt.

Oplossing

De voorbereidingstijd per lijn bedroeg ongeveer 2 a 3 weken. Voor een vleesverwerker die met verse producten werkt is stilstand van de productielijnen een no-go. Het daadwerkelijk plaatsen van de kasten en installeren van de bijbehorende E schema’s (door Vion zelf aangeleverd) vond in het weekend plaats. Dan vindt er namelijk groot onderhoud plaats en is er geen productie. Dit betekende dat in Scherpenzeel de productielijnen op vrijdagavond losgekoppeld werden en dat deze productielijnen in Boxtel op maandagochtend vijf uur operationeel moesten zijn.

Resultaat

Een goede voorbereiding is het halve werk en iedere lijn draaide binnen de afgesproken tijd probleemloos op volle kracht.

Vion image

Over

Vion Food Group is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland, België en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen. Het bedrijf is onderdeel van de 100 grootste voedingsbedrijven ter wereld met meer dan 12.000 medewerkers in dienst. In totaal leveren bijna 50.000 rundveehouders en bijna 9.000 varkenshouders in Duitsland en Nederland aan Vion.

Meer informatie: vionfoodgroup.com