Jubilee1

Yacht Jubilee

Aanleiding

Al jarenlang werkt Hellebrekers samen met verschillende werven voor het realiseren van zwembaden en andere wellness faciliteiten op superjachten. Zwem- en wellness faciliteiten die niet alleen technisch hoogstaand zijn, maar ook perfect passen bij de lifestyle van de eigenaar. Deze superjachten worden in Nederland gebouwd en gaan vervolgens naar hun eindbestemming in de warmere oorden. Hellebrekers heeft inmiddels een bewezen track record in de all-in realisatie van custom-made zwembaden, jacuzzi’s en sauna’s aan boord van de jachten.

Opdracht

Voor scheepswerf Oceanco in Alblasserdam werkten wij aan superjacht Jubilee. Jubilee behoort tot een van de grootste jachten waaraan Hellebrekers gewerkt heeft. Jubilee heeft een lengte van 110 meter en biedt ruimte voor 31 gasten en 46 bemanningsleden. Het idee van de eigenaar was een groot zwembad met onderwaterramen van glas zodat je vanuit de gym het zwembad in kan kijken.

Oplossing

Het proces voor Hellebrekers bestaat uit 4 stappen voor de realisatie van wellness en baden aan boord van de jachten:

Stap 1 Ontwerp
Stap 2 Egineering
Stap 3 Software ontwikkeling
Stap 4 In bedrijf stellen

Omdat ieder schip uniek is, vergt dit ook iedere keer weer een andere aanpak. In de eerste stap worden de keuzes en de wensen vastgelegd in een technical specification. Hierin geeft Hellebrekers aan wat er eventueel verbeterd kan worden of wat er nog toegevoegd kan worden. Zodra de opdrachtgever tevreden is met het ontwerp gaan wij over op de engineering.

In stap 2 maken wij een procesdiagram en pakken de engineering verder op. Tijdens de engineeringsperiode van de Jubilee hebben wij rekening gehouden met een breed scala aan voorzieningen, zoals een zwembad, sauna, turks bad en een jacuzzi op het dek.

Na de engineeringsfase ontwikkelen wij de software voor alle waterbehandelingssystemen. Tot slot stellen wij in stap 4 de installatie op locatie bij de werf in bedrijf en vindt de HAT (Harbour Acceptance Test) plaats. Na deze test wordt het jacht feestelijk overhandigd aan de klant.

Resultaat

Voor Jubilee ontwikkelden wij een custom made zwembad van 60 m3 met onderwaterramen. Vanuit de gym kunnen gasten het zwembad in kijken. Het ingebouwde aquarium in één zwembadwand geeft nog eens een extra dimensie aan de zwembeleving.

Om het verblijf van de gasten zo aangenaam mogelijk te maken, realiseerden wij een volautomatische bediening. Met de pool control app kunnen gasten het zwembad met een iPad bedienen. Hellebrekers realiseerde ook een 8-persoons jacuzzi op het dek. Alle wellness faciliteiten tezamen staan garant voor een ontspannen luxe jachtervaring.

Jubilee2