Aquarius3

Yacht MY Aquarius

Aanleiding

Hellebrekers werkt al jarenlang in opdracht van verschillende scheepswerven voor het realiseren van zwembaden en andere wellness faciliteiten op superjachten. Hiermee zorgt Hellebrekers dat jachteigenaren zich letterlijk kunnen onderdompelen in luxe. Aquarius is een superjacht van 92 meter lang en straalt een en al luxe uit. De eindklant wilde de ruimte zo optimaal mogelijk gebruiken.

Opdracht

De wens vanuit de eindklant was een zwembad van 8 bij 3 meter dat verandert kan worden in een dansvloer. Daarnaast kregen wij de vraag een jacuzzi voor 12 personen te realiseren op het schip. Aan ons de eer om deze faciliteiten inclusief waterbehandelingsinstallaties te realiseren, zodat gebruikers zorgeloos kunnen genieten van alle faciliteiten.

Oplossing

Het proces voor Hellebrekers bestaat uit 4 stappen voor de realisatie van wellness en baden aan boord van jachten:

Stap 1 Ontwerp
Stap 2 Egineering
Stap 3 Software ontwikkeling
Stap 4 In bedrijf stellen.

Omdat ieder schip uniek is, vergt dit ook iedere keer weer een andere aanpak. In de eerste stap worden de keuzes en de wensen vastgelegd in een technical specification. Hierin geeft Hellebrekers aan wat er eventueel verbeterd kan worden of wat er nog toegevoegd kan worden. Zodra de opdrachtgever tevreden is met het ontwerp gaan wij over tot de engineering.

In stap 2 maken wij een procesdiagram en pakken de engineering verder op. Tijdens de engineeringsperiode van de Aquarius hebben wij rekening gehouden met de dubbelfunctie van het zwembad annex dansvloer. Hiervoor ontwikkelden wij een lichtgewicht modulair systeem dat door de klant zeer eenvoudig te monteren en te demonteren is. Ook realiseerden wij alle technische installaties voor het zwembad en de 12-persoons jacuzzi.

Na de engineeringsfase schreven wij de software voor alle waterbehandelingssystemen. Tot slot stellen wij in stap 4 de installatie op locatie bij de werf in bedrijf en vindt de HAT (Harbour Acceptance Test) plaats. Na deze test wordt het jacht feestelijk overhandigd aan de klant.

Resultaat

Een zwembad en dansvloer ineen is dé manier om optimaal gebruik te maken van de ruimte op het dek. Hiervoor hebben wij een lichtgewicht modulair systeem ontworpen dat door middel van een smart locking systeem gekoppeld wordt. De translucente panelen passen exact en dekken hiermee het zwembad volledig af, zodat de veiligheid optimaal gewaarborgd is. In het zwembad hebben wij onderwater ledverlichting aangebracht. Dit zorgt voor extra sfeer en beleving tijdens de avonduren op de dansvloer.

Voor het zwembad ontwikkelden wij een volautomatisch waterzuiveringssysteem. De technieken zorgen ervoor dat het water is voorverwarmd en geconditioneerd. Dit betekent dat men met één druk op de knop het zwembad kan gebruiken.

Aquarius1