Samaya

Yacht MY Samaya

Aanleiding

Hellebrekers werkt al jarenlang in opdracht van verschillende scheepswerven voor het realiseren van zwembaden en andere wellness faciliteiten op superjachten. Hiermee zorgt Hellebrekers dat jachteigenaren zich letterlijk kunnen onderdompelen in luxe.

Opdracht

Het jacht Samaya is een prachtige jacht met een lengte van 69,5 meter en heeft een uniek in- en exterieur. Het jacht heeft een duik- en zwemplatform en is specifiek ontwikkeld om gasten een exclusieve duikervaring te geven. De Samaya biedt plaats voor 12 gasten en 16 bemanningsleden. Hellebrekers kreeg de opdracht om voor dit luxe jacht 2 custom made baden te realiseren.

Oplossing

Het proces voor Hellebrekers bestaat uit 4 stappen voor de realisatie van wellness en baden aan boord van de jachten:

Stap 1 Ontwerp
Stap 2 Egineering
Stap 3 Software ontwikkeling
Stap 4 In bedrijf stellen

Omdat ieder schip uniek is, vergt dit ook iedere keer weer een andere aanpak. In de eerste stap worden de keuzes en de wensen vastgelegd in een technical specification. Hierin geeft Hellebrekers aan wat er eventueel verbeterd kan worden of wat er nog toegevoegd kan worden. Zodra de opdrachtgever tevreden is met het ontwerp gaan wij over tot de engineering.

In stap 2 maken wij een procesdiagram en pakken de engineering verder op. Tijdens de engineeringsperiode van de Samaya hebben wij rekening gehouden met de functie van het dompelbad. Ook realiseerden wij alle technische installaties voor het zwembad en de 12-persoons jacuzzi.

Na de engineeringsfase schreven wij de software voor alle waterbehandelingssystemen. Tot slot stellen wij in stap 4 de installatie op locatie bij de werf in bedrijf en vindt de HAT (Harbour Acceptance Test) plaats. Na deze test wordt het jacht feestelijk overhandigd aan de klant.

Resultaat

Voor de Samaya ontwikkelden wij een custom made bad en een 12-persoons jacuzzi. Het zwembad dient als dompelbad, zodat duikers na hun duikavontuur zichzelf weer kunnen opwarmen in het speciaal daarvoor ontworpen bad. Daarnaast realiseerde Hellebrekers Technieken de stoomtechniek ten behoeve van de diverse wellness ruimten. De wellness faciliteiten aan boord van Samaya maakt de duikervaring voor haar gasten compleet.

Samaya1