Intro bg 3

Robotica | Pharma

In iedere productiebedrijf zijn er werkzaamheden die door een robot zouden kunnen worden. Alles in één keer aanpassen is een utopie, dus moeten er keuzes gemaakt worden. Maar waar te beginnen, dat is de vraag. Robots kunnen werkzaamheden overnemen die Dull (saai), Dirty (vies) en Dangerous (gevaarlijk) zijn. Deze drie D’s kunnen als maatstaf dienen waar te beginnen met automatiseren vanuit het belang van de medewerkers. Daarnaast zijn efficiëntieverbetering en kostenbesparing belangrijke punten die een rol spelen bij de investeringsvraag.

Hellebrekers heeft zich gespecialiseerd in het bin picking binnen de farmaceutische industrie waar een robot uitgerust met vision de werkzaamheden overneemt.

Bin picking

Bin picking is een complexe automatiseringstaak waarbij robots met behulp van vision-technologie objecten willekeurig uit een bak halen. Deze techniek combineert robots met geavanceerde beeldherkenningssoftware, waardoor het mogelijk wordt om voorwerpen, die op een niet-geordende manier zijn aangeleverd, efficiënt op te pakken en te verplaatsen.