Nieuws & Innovatie

Nieuws

Hellebrekers start nieuwbouw hoofdvestiging Nunspeet

Donderdag 5 november vond een bijzonder moment plaats in de geschiedenis van Hellebrekers B.V. Samen met de andere leden van het directieteam onthulde algemeen directeur Eddy Vlijm vanmiddag het bouwbord op de plek waar in het Veluwse Nunspeet een nieuwe hoofdvestiging zal verrijzen. Als technisch dienstverlener in de leisure en industrie heeft Hellebrekers de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. “We zijn daardoor uit onze huidige jas gegroeid,” vertelt Vlijm. “Met het nieuwe pand kunnen we onze werkzaamheden optimaal blijven uitvoeren en zijn we klaar voor de toekomst.”

Nieuws

Adviezen zwembaden tijdens gedeeltelijke lockdown

Door de ontwikkelingen rondom Corona zijn alle sportaccommodaties nu weer in een gedeeltelijke lockdown. Veel sportaccommodaties kunnen met beperkingen open blijven, douches en horeca zijn gesloten. Gelukkig mogen de kleedruimtes bij zwembaden toch onder voorwaarden open. Het blijft belangrijk om alle maatregelen uit het Protocol Verantwoord Zwemmen en de richtlijn Veilig zwemmen in Coronatijd op te volgen.

Nieuws

Hellebrekers realiseert grootschalige energiebesparing in Velsen

Zwembad De Heerenduinen is in de gemeente Velsen al jaren dé plek voor zwemrecreatie. Met diverse binnen- en buitenbaden, een interactieve glijbaan en wellness faciliteiten, is er voor ieder wat wils! In 2003 realiseerden wij de technische installaties bij de nieuwbouw van De Heerenduinen en vandaag de dag zijn wij nog steeds verantwoordelijk voor het onderhoud van de installaties. Onlangs gaven we de verduurzaming van het zwembad een enorme boost, met de plaatsing van een grote elektrische warmtepomp.

Nieuws

Definitief BAL voor badinrichtingen

In 2022 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Bij deze grote wetswijziging wordt een aantal wetten vervangen die de ontwikkeling en beheer van de fysieke leefomgeving reguleren. De Omgevingswet wordt uitgewerkt in 4 besluiten. Een daarvan betreft het Besluit Activiteiten Leefomgeving (BAL), dat tegelijk met de Omgevingswet van kracht wordt. Daarin staan ook de overheidsregels voor activiteiten aangeboden door binnen- en buitenzwembaden. De definitieve tekst voor het BAL is nu beschikbaar en kunt u onderaan dit bericht downloaden.

Nieuws

Landelijk protocol Veilig Zwemmen in Coronatijd gepubliceerd

Het RIVM en het kabinet maakten woensdag in hun persconferentie bekend dat de binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen. Vanaf 29 april mochten de buitenbaden alweer open, vanaf 11 mei geldt dat ook voor de binnenbaden. Hellebrekers collega Maarten Keuten werkte vanuit zijn positie binnen de TU Delft mee aan de realisatie van het landelijk protocol Veilig Zwemmen in Coronatijd, dat vandaag is gepubliceerd door de zwembranche. Op basis van dit protocol kan iedereen weer op een veilige en verantwoorde manier genieten van de zwemsport.

Nieuws

Inwerkingtreding Omgevingswet opnieuw uitgesteld

De zwembadbranche is al jaren bezig met de implementatie van de Omgevingswet. Eind 2019 meldde de overheid nog dat ze vooralsnog vast zou houden aan 1-1-2021 voor de inwerkingtreding van de grootste wetswijziging sinds 1948. Op 1 april heeft Minister Van Veldhoven de kamer middels een brief echter geïnformeerd dat die datum niet haalbaar is. Enerzijds komt dit doordat het werk voor het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) niet op tijd klaar kan zijn. Anderzijds is dit het gevolg van de Coronacrisis, waar heel Nederland momenteel haar handen vol aan heeft.

Innovatie

Hellebrekers koploper in all-electric, gasloze sportaccommodaties

Eerder dit jaar ondertekende Hellebrekers Water & Leisuretechniek de ‘Routekaart Verduurzaming Sport.’ Dit deden we samen met o.a. het ministerie van VWS, NOC*NSF en de VSG. De Routekaart is een sectorgebonden vervolg op het landelijke Klimaatakkoord, en beschrijft de strategie die de sportsector hanteert bij het behalen van de klimaatdoelstellingen in 2050. Hellebrekers onderschrijft deze strategie door duurzaam en aardgasvrij te bouwen. Daar zijn wij specialist in. Zowel voor nieuwe als voor bestaande sportaccommodaties.

Nieuws

Wat Pool of Support doet voor Synchroonzwemmen

Zoals we eerder al meldden, heeft Hellebrekers samen met andere partijen aan de wieg gestaan van de KNZB Pool of Support (PoS). De PoS is een uniek concept waarbij organisaties niet alleen met budget maar ook met kennis de zwemsport in Nederland naar een nóg hoger niveau willen tillen. Hellebrekers richt zich vooral op het synchroonzwemmen.

Nieuws

Hellebrekers kent de wondere wereld van wellness

Wellness is ontdekt. Als uitje. En als vorm van ontspanning. Zo is het aantal saunabezoeken in het afgelopen decennium flink toegenomen. En door de hectiek van alledag is er een groeiende behoefte aan rust.

Nieuws

Hellebrekers terug bij Swimfun in Joure

Subtropisch zwemparadijs Swimfun in Joure is dé wildwatersensatie van Friesland. En een nationale prijswinnaar bovendien: in oktober 2019 won Swimfun de ZwemBadBranche award voor Zwembad van het Jaar, voor baden met meer dan 200.000 bezoekers per jaar.

Nieuws

Hellebrekers weet wat er speelt in de zwembadtechniek

Zwembadbezoekers gaan er eigenlijk gewoon vanuit: een goede waterkwaliteit en een betrouwbare zwemomgeving…. Hygiëne en veiligheid – beide zijn onlosmakelijk verbonden met zwembaden.

Nieuws

Veilig en hygiënisch zwemwater krijg je met een goede zwemwaterchemie

Op dinsdag 4 februari a.s. wordt de Masterclass Zwemwaterchemie Niveau 1 gehouden bij Windesheim in Zwolle. Tijdens deze Masterclass krijgt u theoretische achtergronden en werkt u tijdens de training zelfstandig met zwemwaterchemie in de praktijk. Met de nieuwe zwemwaterregelgeving in het vooruitzicht, komt de verantwoording voor het borgen van hygiëne en veiligheid nog duidelijker bij de exploitant te liggen. Hierbij is de Masterclass Zwemwaterchemie voor u een onmisbare tool. Cursusleider is Maarten Keuten.

Nieuws

Hellebrekers aan de basis van KNZB Pool of Support

In 2019 riep de KNZB een nieuw sponsorconcept in het leven: de Pool of Support. De Pool of Support (PoS) bestaat uit bedrijven die actief zijn in de zwembranche en die de topsportprogramma’s van de KNZB naar een nog hoger niveau willen brengen. Hellebrekers was samen met Slangen + Koenis Architecten en Variopool grondlegger van het unieke sponsorconcept. We zijn nu actief lid van de PoS en richten ons volop op het nog verder professionaliseren van de topsportprogramma’s.

Nieuws

Hellebrekers ontwikkelt voor aap, mens en natuur in Apenheul

In Apenheul wordt momenteel hard gewerkt. Het park wil blijven ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid, dierwelzijn en gastenbeleving. Dat is ook de reden voor de nieuwe apenverblijven die nu in aanbouw zijn. Hellebrekers ondersteunt Apenheul bij deze ontwikkeling, door de nieuwe binnenverblijven van de apen te voorzien van diverse duurzame technische installaties.

Nieuws

Viering hoogste punt in Capelle

De contouren van het nieuwe sportcomplex aan de Pelikaanweg in Capelle aan den IJssel beginnen zo langzamerhand zichtbaar te worden. De bouw verloopt voorspoedig en heeft zijn hoogste punt bereikt! Dit werd gevierd met patat en snacks. Als partner in de bouw smulde Hellebrekers ook mee.

Nieuws

Nieuwe cursus scoort 8.0 bij zwembadprofessionals

Donderdag 26 september 2019 ging de cursus Borging Hygiëne en Veiligheid van start. En de eerste editie werd meteen met een prachtig cijfer beoordeeld. Tijdens de cursus worden professionals in de zwembadbranche voorbereid op de nieuwe Omgevingswet voor zwembaden. Deze nieuwe wet treedt op 1 januari 2021 in werking.

Nieuws

De ZwembadBranche Dag dit jaar te leuk om te missen!

Werkzaam in de zwembranche? Kom dinsdag 8 oktober naar de ZwembadBranche (ZBB) Dag, want het wordt dit jaar een bijzonder evenement. Alle pijlen zijn deze dag op de toekomst gericht. Futureproof is het sleutelwoord. Dat geldt zeker voor de deelname van Hellebrekers aan de ZBB Dag! Niet alleen brengen we bezoekers op de hoogte van onze laatste innovaties in de zwembadtechniek; we laten ze ook verder kennismaken met de nieuwe, verfrissende huisstijl van ons bedrijf.

Nieuws

Techniek van Hellebrekers in nieuwe sportcomplex Capelle aan den IJssel

Medio 2020 moet het klaar zijn: het nieuwe sportcomplex in Capelle aan den IJssel, met twee zwembaden, vier sporthallen en een horecagelegenheid. In opdracht van De Vries en Verburg Bouw realiseerde Hellebrekers het installatietechnische ontwerp voor het nieuwe gebouw, dat volledig emissieloos is. Daarmee past het ontwerp perfect bij het duurzaamheidsplan van de gemeente, die in 2050 een compleet duurzame stad wil zijn.

Innovatie

Hellebrekers realiseert eerste ‘all-electric’ zwembad in Nederland

Omdat de oude sportaccommodatie in Hilvarenbeek het einde van de technische levensduur naderde, wilde de gemeente een nieuw sportcomplex laten bouwen dat naast mooi vooral ook duurzaam zou zijn. Hellebrekers leverde in combinatie met bouwbedrijf Pellikaan het winnende ontwerp.

Innovatie

Hellebrekers maakt een innovatie zwembad zonder chloor realiteit

Hellebrekers collega Maarten Keuten bestudeerde jarenlang het gebruik van alternatieve desinfectie, biologische filtratie en de invloed van zwemmers op de kwaliteit van zwembadwater. Binnen de zwembadbranche zijn de onderzoeksresultaten revolutionair: ze tonen aan dat zuivering van het zwembadwater mogelijk is met waterbehandeling zonder een chemisch desinfectiemiddel (chloor).

1 / 20