Nieuws & Innovatie

Nieuws

PoC voor uw industriële robot

Wie robots slim inzet, krijgt behalve hogere productiesnelheden ook een productieproces dat flexibel, nauwkeurig en efficiënt is. Dat is bekend. Maar het antwoord op de vraag waar te beginnen met robotisering is dat vaak nog niet. Hellebrekers helpt u bij het zetten van de eerste stappen in industriële automatisering en robotica. Bijvoorbeeld met onze Proof of Concept (PoC).

Innovatie

AR in de marketing van industriële robotica

Hoe maak je aan industriële klanten duidelijk wat de toegevoegde waarde van robotica is op hun fabrieksvloer? Tot op heden gebeurt dit met brochures en presentaties, of met productdemonstraties op externe locaties. Maar met deze middelen blijven vragen van klanten nog vaak onbeantwoord. Dankzij software engineer Noël Imming kan de sales afdeling van Hellebrekers Industriële Automatisering straks met AR een volledig en op maat gemaakt verhaal over robotica aan de klant vertellen.

Nieuws

Data science krachtige toevoeging in industrieel productieproces

Zij ontmoetten elkaar bijna 2 jaar geleden bij een gezamenlijke klant: Hellebrekers Industriële Automatisering en data science-bureau Ynformed. Twee bedrijven met een passie voor procesoptimalisatie. Ze raakten in gesprek en bleken uitstekend met elkaar door één deur te kunnen. Nu slaan ze de handen ineen om samen productieprocessen in de maak- en procesindustrie te optimaliseren. Maurice Ditewig van Hellebrekers en Sebastiaan van Alphen van Ynformed / Royal HaskoningDHV vertellen aan de hand van vier vragen over het ‘hoe’ en ‘waarom’ van hun samenwerking.

Nieuws

Hellebrekers is UL Listed Panel Shop Builder

Het hart van de proces- en maakindustrie bestaat uit besturingskasten en schakelpanelen. Zonder deze componenten kunnen machines of installaties immers niet (efficiënt) produceren. Steeds meer machine- en installatiebouwers richten zich op Noord-Amerika als aantrekkelijke afzetmarkt. Dit geldt ook voor de klanten van Hellebrekers Industriële Automatisering. Daarom is Hellebrekers UL gecertificeerd, wat betekent dat wij industriële besturingskasten en schakelpanelen kunnen bouwen die voldoen aan de normen voor de Amerikaanse en Canadese markt.

Nieuws

Visual Link MES op een grow farm

Wie denkt dat MES-software alleen toegepast wordt in productiebedrijven heeft het mis. Ook voor geautomatiseerde processen op een boerderij is MES uitermate geschikt. Hellebrekers Industriële Automatisering slaagde er onlangs in om de eigen, innovatieve Visual Link MES-software te implementeren bij een grow farm waar duurzame voedingsingrediënten worden geproduceerd uit gekweekte insecten.

Nieuws

De robot engineers van Hellebrekers zijn ABB gecertificeerd

Robotisering is niet meer weg te denken uit de procesindustrie. Hoewel ook binnen de voedingsmiddelenindustrie momenteel een opmars van de robot zichtbaar is, blijft robotisering hier een uitdaging. Dat heeft alles te maken met het grote aantal variabelen waarop producenten moeten inspelen.

Nieuws

Vleesproducent automatiseert pekelkamer met nieuwe software van Hellebrekers

Vleesproducent Vion heeft op haar productielocatie in Scherpenzeel de weg naar een Smart Factory ingezet. Onlangs implementeerde Hellebrekers in de pekelkamer in Scherpenzeel ViSpro SCADA software. Met deze software is het managen van de recepturen – voorheen vooral een manueel proces – volledig geautomatiseerd.

Innovatie

Unieke MES-applicatie van Hellebrekers biedt OEE oplossingen

Aviateur Banketbakkerijen wil haar productieproces verder optimaliseren, onder meer door een betere afstemming tussen de productie- en inpakafdelingen en een beter inzicht in de processen. Daarvoor schakelde Aviateur de hulp in van Hellebrekers. Wij implementeerden uit onze Visual Link MES applicatie een Overall Equipment Effectiveness (OEE)-module en draaiden een pilot bij één van de productielijnen van Aviateur.

Innovatie

Hellebrekers maakt Smart Factory mogelijk met nieuwe AR applicatie

De Smart Factory beweging heeft ervoor gezorgd dat we opnieuw productieprocessen zijn gaan uitvinden en inrichten. Ze worden steeds vaker geïntegreerd in een gedigitaliseerde productiemodel. Kenmerken van dit model zijn real-time dataverzameling en -analyse, netwerkverbindingen, flexibiliteit en transparantie.

1 / 9